Economic Local

Iasitex SA își mută sediul social la București și cumpără acțiuni la firmele partenere

Publicat: 23 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iasitex SA își mută sediul social la București și cumpără acțiuni la firmele partenere

După ce au fost vândute toate spațiile și terenurile care aparțineau fabricii de textile, conducerea Iasitex SA va muta sediul social al firmei în București. Compania controlată de Ștefan Vuza ar urma să fie înscrisă în clădirea Grupul Serviciile Comerciale Române SCR, deținută de omul de afaceri ieșean. În acest sens a fost convocată o Adunare Generală a Acționarilor, în condițiile în care Iasitex SA a cedat clădirea de birouri din bulevardul Primăverii.

Vuza continuă să cumpere acțiuni supraevaluate cu banii Iasitex

Conducerea Iasitex SA a continuat și în această perioadă achizițiile de acțiuni la companii controlate de același Ștefan Vuza, direct sau indirect. Astfel, au mai fost cumpărate o serie de acțiuni ale Contactoare SA după ce Iasitex a devenit acționar majoritar cu peste 90 la sută în cadrul firmei din Buzău care face parte din SCR Grup. „Iasitex SA a achiziționat un pachet de 1.391 de acțiuni Contactoare SA la prețul de 5,99 lei acțiune, prin intermediul SSIF Estinvest SA Focșani pe piața AeRO a Bursei de Valori București”, se arată în raportul emis pe 22 noiembrie de Bursa de Valori București.

O sumă de 1,7 milioane de lei a fost transferată către Contactoare Buzău tot prin aceeași metodă. Cele 290,730 de acțiuni au avut un preț total de 1,7 lei pe acțiune, adică un preț de 6 lei per acțiune. De precizat și faptul că, conform datelor oferite de Bursa de Valori București, valoarea acestora a fost majorată cu aproape 20 la sută în doar câteva luni de la începutul anului.

Toți banii, aruncați pe acțiuni scumpe

De precizat că, în urmă cu o lună, a fost achiziționat un pachet de 389.584 acțiuni de la Caromet Caransebeș cu prețul de 1,4 milioane de lei. Tranzacția s-a făcut în condițiile în care o acțiune avea un preț fixat de 3,74 lei. Prețul acțiunilor Caromet a fost majorat în mod suspect, fiind mărit de șase ori anul acesta.
În prezent, absolut toate bunurile imobile care au aparținut Iasitex SA au fost vândute. De ultimele tranzacții făcute chiar în această toamnă s-a ocupat îndeaproape socrul lui Ștefan Vuza, care a fost trimis special să supravegheze ultimele vânzări.

Adauga un comentariu