Economic Local

Iasul intra in mileniul al III-lea! Colectarea deseurilor se va face prin platforme supraterane. Investitia este de peste 200.000 de euro

Publicat: 09 oct. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iasul intra in mileniul al III-lea Colectarea deseurilor se va face prin platforme supraterane. Investitia este de peste 200.000 de euro
1

@ Municipalitatea achizitioneaza platforme supraterane pentru colectarea selectiva a deseurilor @ Investitia este de 228.130 de euro @ "Platformele vor fi cu structura modulara cu compartimente separate pentru fiecare eurocontainer de 1,1 mc. Modulele platformelor vor fi realizate astfel incat sa se poata introduce in fiecare modul cate un eurocontainer de 1100 l, dimensiuni aproximative modul: lungime 1.190 mm, adancime 1.510 mm, inaltime 2.100 mm", se arata in caietul de sarcini

Municipalitatea ieseana, prin Salubris SA, societatea de salubritate a primariei, organizeaza pe data de 12 noiembrie o licitatie privind achizitionarea unui numar de 65 de platforme supraterane inchise cu module pentru colectarea deseurilor.

Prevederea bugetara a achizitiei este de 1.049.400 de lei, fara TVA, adica 228.130 de euro. Platformele vor avea 6, 5 si 4 module.

Dupa achizitionare, reprezentantii Salubris vor hotari in ce zone din oras vor fi amplasate. Licitatia va fi impartita pe 3 loturi.

"Platformele vor fi cu structura modulara cu compartimente separate pentru fiecare eurocontainer de 1,1 mc. Modulele platformelor vor fi realizate astfel incat sa se poata introduce in fiecare modul cate un eurocontainer de 1.100 l., dimensiuni aproximative modul: lungime 1.190 mm, adancime 1.510 mm, inaltime 2.100 mm. Platformele vor fi realizate din 6,5 sau 4 module alipite, fixate intre ele cu suruburi. Elementele de fixare vor fi vizibile doar la interior. Ansamblul va permite posibilitatea de a suplimenta sau elimina module in functie de necesitate. Modulele vor fi realizate dintr-un cadru metalic din profile deschise cu minimum 3 ambutisari pe lungime, astfel incat caracteristica de profil deschis sa permita patrunderea tratamentului anticoroziv in toate zonele acestuia, iar ambutisarile sa rigidizeze intreaga structura. Structura va fi realizata din profile cu o grosime de perete de minimum 2 mm, imbinate prin suduri continue, inchise, conform standardului EN ISO 3834", se arata in caietul de sarcini.

Modulele vor avea culori distincte pentru fiecare tip de deseuri. Astfel, fanta din usa frontala vopsita in galben este destinata deseurilor de plastic-metal, albastru – hartie-carton, verde – sticla.

Pubele pentru gospodarii

Recent, Salubris SA a demarat campania de schimbare si dotare a gospodariilor din municipiul Iasi cu pubele ce permit colectarea selectiva a deseurilor. In ceea ce priveste gospodariile individuale (zonele de case), acestea vor beneficia de un numar de 6.755 europubele (240 litri).

Pe langa pubela existenta in curte, iesenii vor trebui sa administreze alta, unde vor putea arunca doar plastic, hartie si carton. Totodata, va fi amplasata si o pubela pentru colectarea sticlei. Insa, va deservi mai multe gospodarii.

Mai precis, sticla poate fi aruncata doar in capatul strazii unde va fi lasata pubela. Campania incepe in zona centrala, Bucium si se extinde spre zona periferica. In ceea ce priveste strangerea deseurilor de la apartamentele din Iasi, Salubris incearca o colectare selectiva inversata. Adica mai putine deseuri menajere si mai mult plastic, hartie, metal, sticla si carton. In acest sens vor fi furnizate 3.990 de pubele (1.100 litri) in 500 puncte gospodaresti, cate sunt in Iasi. Sefii Salubris estimeaza ca actiunea va fi finalizata in maximum doua luni.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu