Dezvoltatorul imobiliar este pregătit să investească peste jumătate de milion de euro în amenajarea noului parc urban de 10.000 m2 însoțit de spații de joacă pentru copii, concepute pentru toate categoriile de vârstă în cartierul Cicoarei.
Grație unui nou proiect urban în zona Cicoarei, un dezvoltator imobiliar discret ar putea investi 500.000 € în amenajarea unui nou parc cu locuri de joacă și spațiu de agrement pentru toate categoriile de vârste. Acesta va îmbina elemente peisagistice, mobilier urban, echipamente recreative, elemente decorative, terenuri de joacă pentru copii, spațiu de agrement.
Noul spațiu public de agrement va fi destinat tuturor categoriilor de vârstă, cu accent pe libertatea de mișcare a utilizatorilor în interiorul său.
Proiectul de revitalizare urbană din zona Cicoarei va aduce o transformare majoră în peisajul local al Iașului. Noul spațiu public de agrement ar putea avea o suprafață extinsă de aproximativ 10.000 m2 și un design gândit ca să fie complet integrat în peisajul local. Spațiul urban va fi conectat cu zonele verzi din apropiere și 2 râuri: Bahlui și Nicolina.
Totodată, parcul urban propus va transforma și reabilita zona Cicoarei, într-un cartier verde, oferind locuitorilor un cadru propice pentru petrecerea timpului liber.
Teritoriul va cuprinde patru zone organizate pentru terenurile de joacă dotate cu echipamente sigure pentru copii (leagăne, carusel, complex de joacă, tobogane) – cu spațiile naturale înverzite cu gazon, vegetație și o zonă plantată cu flori, iar în mijloc un foișor.
Spațiul public de agrement va fi divizat pe mai multe zone de odihnă și relaxare, cu zone umbrite și însorite, pentru toate categoriile de vârstă. Astfel, vor fi zone de joacă pentru copii, locuri de ședere la umbră, locuri de odihnă și relaxare la soare, potrivite pentru sezonul de primăvară, toamnă sau iarnă, precum și un spațiu vizibil de la stradă, preferat în general de adolescenți. În proiect mai este presupusă o împrejmuire, asigurând intimitatea și protejând spațiul public de agrement de potențiale perturbări exterioare.
Infrastructura va fi realizată integral, pentru ca noul parc să dispună de căi de acces delimitate, trotuare, bănci, alei pietonale cu pavele și zone de covor de cauciuc pentru locurile de joacă. Aleile urmează să respecte conceptul unui mediu fără bariere. Amenajarea unor concepte peisagistice cu vegetație înaltă, spații înierbate, plantații diverse, platforme și terase pentru a oferi o experiență de recreere în natură, sunt propuse în proiectul PUZ.
Transformarea zonei Cicoarei într-un cartier verde reprezintă un pas important spre îmbunătățirea peisajului urban și creșterea valorii locative pentru proprietățile din zonă.
Parcul face parte dintr-un Plan de Urbanistică Zonal (PUZ) care va aduce schimbări semnificative în zona Cicoarei. În cadrul acestui proiect, se prevede construirea a 9 blocuri, creând un număr estimat de minim 1.800 de apartamente în care ar putea locui până la 4.500 de persoane. Peste 70% din suprafața totală a terenului de 3,6 hectare va fi dedicată spațiilor verzi, aleilor și teraselor de promenadă.
Rămâne de văzut dacă aceste promisiuni vor fi realizate.
Eu zic sa faca numai parcul si sa nu mai sufoce orasul cu betoane! :))) Chiar mai exista prosti care cred ca mafia imobiliara le vrea binele si nu umbla doar dupa milioane de euro profit pentru niste maghernite din beton, aglomerate si fara destule locuri de parcare?
Este clar ca Chirica si-a pus si dezvoltatorii sa-i faca campanie electorala.Dar sa ne spuna de ce nu a facut nimic in ultimii 4 ani e mandat cu Sala Polivalenta, barcutele de pe Bahlui, pasarela din Pd Ros, intersectia Bucium, etc, etc…… numai „cucuri” Vedem doar ca vorbeste prin ziarele si televiziunile favorite,de doar niste hartii aprobate, in stadiu de studiu, etc dar nu vedem nicio fundatie inceputa, ca sa zic asa.NE-AM SATURAT DE ACEST OM AROGANT SI CU INTERESE PERSONALE.
Standardul UE : minim 26 mp spatiu verde pe cap de locuitor.
La 4500 de persoane, cat se spune ca vor locui acolo, trebuie 117000 mp spatiu verde, nu 10000 mp cat prevede proiectul.
Institutul Naţional de Sănătate Publică stabileste o distanta minima de 100 m intre locuinte si LEA (linii electrice aeriene) de inalta tensiune. Proiectul nu o respecta. In Franta nu se construieste nimic la o distanta mai mica de 200m de LEA.
Proiectul trebuie respins.
Daca va fi 50mp2 la Silk de verdeață e mult .
Se poate respecta standardul UE de verdeață sau iarbă verde de minim 26 mp spatiu verde pe cap de locuitor.
Urgent cereți legalizarea ierbii ( exact ca in Olanda), iar primăria sa ofere gratuit cate un sac de rafie plin cu iarbă fiecărui tânăr din Iași…restul sa fie subvenționat 99%
Legat de blocuri, dragi și stimați investitori, va rog sa apelați la arhitecti/ sau cumpărați proiecte de blocuri de la studiouri de arhitectura din Londra,Paris, Roma.
Vrem blocuri inalte, rare si răsfirate …exact ca in Europa. Iar intre ele sa fie plantati copaci, mulți copaci care produc oxigen.
Arhitectii comuniști din Iași pot proiecta in continuare cotețe p+2 sau p+4…dar pentru blocuri p +25 sau mai inalte, trebuie aduși arhitecți scoliți in facultăți din TOP 500.
Asta e din ciclul „Iasul ar putea fi oraș”. Dar nu este.
Iar blocuri inghesuite? Decât 9 blocuri, mai bine 2 blocuri de 90 /120 etaje…iar pe restul terenului plantați o pădure/ parc urban, porumb, conifere, cătină, palmieri, orice e verde si produce aer curat.
Iașul trebuie sa respire, Iașul trebuie să fie verde, nu mai construiti blocuri de 4 sau 10 etaje…1 SINGUR BLOC DE 100 ETAJE inlocuieste 10 blocuri de 10 etaje.
Cine mai aprobă blocuri cu 4 etaje, măsa e c*****vă iar tata e bețâvan venit din m-ții Apuseni…chiar ne batem joc de teren, de spatiu verde, ne batem p**la de copii noștrii care rămân cu praf și cotețe de 4 etaje…în viitorul apropiat. Copii noștri o să ne blesteme că nu am construit blocuri înalte și am dat voie ,,decrețeilor,, să-și lase amprenta asupra orașului.
P.$.: Blocurile cu 4 etaje, sunt o bătaie de joc la adresa tuturor ieșenilor.
La aceleași străduțe, blocuri ‘nalte și drăguțe.
iar o aparut toanta care vrea 100 de etaje fara sa aiba habar de tehnica. poate o dam la export. ar creste IQ-ul mediu la nivel national.
Chirica, împuțit de primar!
anl style , varianta mai ieseana , mai fara scamatori (a nu se interpreta gresit )
cu ploaia , cu botanica , cu stropitorile mici random la nivelul solului daca e cazul sau macar asa un pic ca doar nu se simte la un interval de nush cat timp niste apa.. dar probabil se simte alt aspect.. , cu arborii etc
cum se poate modifica structura apei ?