Eveniment-Social

Iașul va trimite medici în sprijinul colegilor din Rădăuți

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iașul va trimite medici în sprijinul colegilor din Rădăuți

Consiliul Județean Iași a răspuns strigătului de ajutor venit din partea Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți care nu face față afluxului de pacienți cauzat de închiderea Spitalului Județean Suceava. 

Solicitarea vine în contextul în care pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor fi relocați către alte unități medicale din județ sau din județele învecinate.

„Spitalul din Rădăuți ne-a cerut specialiști din aproape toate domeniile: pediatri, pneumologi, epidemiologi, obstetricieni, ginecologi, radiologi și urgentiști, necesari mai ales pentru acoperirea gărzilor. Am discutat deja cu managerii unităților medicale din subordinea CJ Iași și am decis să trimitem la Rădăuți personal medical suficient, fără însă a afecta în acest fel activitatea de la noi. 

Atrăgeam atenția zilele trecute că Iașul și implicit Moldova se pot transforma în Lombardia României dacă autoritățile centrale nu schimbă strategia de izolare a celui mai mare focar de coronavirus din România și nu învață din greșelile altor țări care au trecut deja prin această situație. Județul Suceava trebuie izolat pentru a nu permite răspândirea virusului în toată regiunea Nord-Est. Această măsură trebuie întărită de suplimentarea numărului de medici. Avem datoria de a le a da o mână de ajutor sucevenilor. Trebuie să fim uniți și solidari!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Adauga un comentariu