National

Iată calendarul probelor scrise de la Bacalaureat 2020 și Evaluarea Națională 2020 – SURSE

Publicat: 07 mai 2020

Bacalaureatul începe pe 22 iunie 2020 cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar Evaluarea Națională va debuta pe data de 15 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit declarațiilor făcute pe 27 aprilie de ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației discută în prezent susținerea online a unora dintre probele de competențe de la BAC, dar nu a ajuns încă la o decizie tehnică finală, motiv pentru care examenele scrise au fost programate înaintea celor orale.

O altă modificare avută în vedere de oficialii din Minister pentru Bacalaureatul de anul acesta este renunțarea la centrele zonale de examinare. Pentru a putea asigura distanțarea și măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, liceenii care fac naveta, de exemplu, ar putea susține examenul la școlile din localitatea de domiciliu.

Nu s-a luat încă o decizie cu privire la probele de admitere în liceele vocaționale și în clasele cu profil bilingv.

Calendar BAC 2020 – probele scrise, anunțate de minister să înceapă în data de 22 iunie
22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

25 iunie 2020 Probă la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Potrivit surselor Edupedu.ro aceste date nu vor suferi modificări.

Calendar Evaluare Națională 2020:
15 iunie 2020 Limba şi literatura română – examen scris
17 iunie 2020 Matematică – examen scris
18 iunie 2020 Limba şi literatura maternă – examen scris

Menționăm că ministrul Educației a anunțat pe 2 mai că „la momentul acesta calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare”. Cel mai probabil calendarele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi anunțate vineri.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declarat pe 27 aprilie că ”examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare”.

Structura anului școlar 2019-2020, Semestrul al II-lea (20 săptămâni)
Școlile au fost închise de pe 11 martie 2020
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară: Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

vacanţa de vară 2020 începe pe 13 iunie
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Adauga un comentariu