Sport

Iată care este planul FRF pentru a convinge cluburile să lase jucătorii la Jocurile Olimpice

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată care este planul FRF pentru a convinge cluburile să lase jucătorii la Jocurile Olimpice

România s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2020 în urma prestației pe care naționala de tineret a avut-o la Europeanul din 2019, acolo unde jucătorii lui Mirel Rădoi au ajuns până în semifinale. Federația se lovește însă de o problemă, cluburile nu sunt obligate să lase jucători la JO.

FRF nu poate forța cluburile

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, are însă un plan prin care speră să-i convingă pe patronii din Liga 1 că acest lucru ar fi în beneficiul lor și al jucătorilor.

„Nu putem forța cluburile să lase jucătorii la Olimpiadă. Prezența la Olimpiadă îi va ajuta și pe jucători, va ajuta și cluburile. Le va deschide oportunități spre un transfer în afară.
Sperăm să mergem cu o echipă competitivă. Vom avea dialoguri cu cluburile și vom încerca să-i convingem”, a anunțat Burleanu.

Jocurile Olimpice ar urma să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, la Tokyo.

Japonia nu vrea să amâne Jocurile Olimpice

Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a declarat miercuri, 11 martie, că amânarea sau anularea JO 2020 de la Tokyo este „de neconceput”, în timp ce epidemia de coronavirus continuă să ridice întrebări în legătură cu menținerea evenimentului în această vară.

„Din punct de vedere al sportivilor, care sunt actorii principali ai Jocurilor de la Tokyo, în condițiile în care ei se pregătesc pentru acest eveniment care are loc doar o dată la patru ani, (…) este de neconceput anularea sau amânarea Olimpiadei”, a declarat doamna Hashimoto în fața parlamentarilor japonezi.

Ministrul a recunoscut, totuși, că „este de competența Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să ia decizia finală cu privire la Jocuri”. „Credem că este important ca guvernul să ofere informații corecte, pentru ca CIO să poată lua o decizie adecvată”, a adăugat ea.

Adauga un comentariu