Local

Iata care sunt secretele din chilotii iesenilor

Publicat: 19 sept. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iata care sunt secretele din chilotii iesenilor
1

@ Una dintre zonele preferate de ieseni atunci cand vor sa isi faca un tatuaj sau sa isi puna un piercing este zona intima @ Desi tatuarea in sine si punerea unui piercing sunt dureroase, cei mai numerosi clienti sunt femeile @ Din cauza chiriei foarte scumpe, saloanele de tatuaje au disparut si specialistii aleg sa practice meseria in propriile locuinte

Cei mai multi dintre iesenii care vor sa isi exprime personalitatea printr-un tatuaj sau un piercing aleg sa si-l aplice intr-un loc unde nu poate fi observat cu usurinta. Printre cei mai curajosi clienti care suporta durerea atunci cand ascund numele persoanei iubite sau poarta un mesaj de incurajare pe piele, sunt femeile. „Majoritatea celor care vin la mine sa se tatueze sunt femeile. Ele vor de obicei tatuaje in zona inghinala, dar si la incheietura mainii sau pe omoplat. Chiar daca stiu ca doare, nu tipa, nu se plang si nu se tem de ace”, a spus Andrei Ancuta, un artist tatuator. Cele mai multe modele pe care le aleg pentru aceasta zona sunt modelele cu floricele, semne mici, o litera sau un mesaj scris. „De obicei clientii vin cu idei si noi le punem in practica. Pentru zona intima, baietii aleg sa isi faca un tatuaj si in zona pubisului si cei mai multi dintre clienti vor tatuaje colorate, scrisuri, portrete sau modele religioase. De 12 ani pun piercinguri si am observat o crestere a numarului de femei in randul clientilor. Acestea vor sa isi puna piercinguri in zona intima si in buric”, a spus Andrei, un alt artist tatuator. Desi cei mai multi dintre doritori sunt tinerii, exista si persoane mai in varsta care vor sa isi picteze corpul. „Doamnele care au peste 50 de ani vin de obicei sa isi vopseasca sprancenele si buzele. Am avut clienti si domni care erau trecuti de a doua tinerete si dupa ce si-au facut un tatuaj, au revenit pentru ca vroiau sa isi mai faca. Clientii sunt in general din toate clasele sociale. De multe ori am refacut tatuaje care erau realizate cu tusul de la imprimanta sau cel folosit la desen tehnic”, a mai spus Andrei Ancuta. Unul din cele mai importante aspecte dupa ce tatuajul a fost finalizat se refera la igiena si riscurile de infectie. „In mod normal, cel mai bine este ca tatuajele sa fie facute iarna pentru ca are nevoie de o luna sau o luna jumatate pentru ca acesta sa se refaca. Daca acesta este facut vara, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri pentru ca toata lumea vrea sa i se vada tatuajul imediat dupa ce a fost facut, clientul nu trebuie sa stea la soare prea mult pentru a nu exista riscuri de infectie”, a mai spus Andrei Ancuta.

Saloanele de tatuaje, pe cale de disparitie

Din cauza crizei economice si a pretului foarte ridicat al chiriei, cei mai multi dintre tatuatori au ales sa isi practice meseria in propriile locuinte. „Merge treaba in acest domeniu, insa nu la salon. Am avut unul in Sararie acum 6 ani, insa am renuntat la afacere pentru ca este foarte scumpa chiria si sunt multe proceduri complicate pentru ca totul sa fie facut legal. Pretul este de 250 de euro pe metru patrat si urca in functie de zona, mai ales daca este centrala. Acum lucrez la domiciliu, prin recomandari si fac totul in cele mai bune conditii de igiena. Cand fac un tatuaj sau pun un piercing, este necesara o pereche de manusi. Mai intai sterilizez acul si dupa ce il folosesc il arunc. La fel se intampla si cu capacele de plastic pentru tus dupa ce sunt utilizate. Cei mai multi dintre incepatori nu se axeaza pe acest lucru, ci pe banii pe care ii castiga si de aceea pierd din clienti”, a precizat Andrei Ancuta. Preturile pentru un tatuaj difera in functie de dimensiune si complexitate. „40 de lei este pretul de pornire si se ia in functie de manopera. Un scris simplu de 20 de centimetri este 100 de lei si un portret de 10 centimetri in jur de 300 de lei”, a precizat Andrei, un alt artist tatuator.

Adauga un comentariu