Economic Local

Iată ce acte pot să depună la APIA Iași fermierii, în această perioadă

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată ce acte pot să depună la APIA Iași fermierii în această perioadă

Potrivit Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași, activitatea de vizare a carnetelor de rentier a fost suspendată, ca și cea de primire a cererilor unice. De asemenea, și controalele la fața locului nu vor mai fi efectuate până la data de 6 aprilie pentru măsurile: acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru școli al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/restructurare a plantațiilor viticole, asigurarea recoltei plantațiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru Măsura de investiții în sectorul vinicol.

Cererile vor fi depuse de luna viitoare

De asemenea, s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite” și sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1- „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020, Acestea vor putea fi depuse din luna aprilie. Prelungirea perioadei de depunere s-a făcut și pentru submăsura 15.1- „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, dar și perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrului I pentru beneficiarii Măsurii 14- „Bunăstarea animalelor”, cu o lună, respectiv până la data de 31 mai 2020.

Funcționarii APIA preiau actele fermierilor

Activitățile care se desfășoară în continuare sunt depunerea documentelor privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019 care se vor depune la sediul APIA. La intrarea în instituție, actele vor fi ridicate de către funcționarii din Iași. De asemenea, continuă activitatea de eliberarea a adeverințelor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14- „Bunăstarea animalelor” pachet a) și pachet b), anul de angajament 2020. Actele vor fi preluate tot de inspectorii APIA Iași.

Adauga un comentariu