Economic Local

Iată ce posturi sunt disponibile pentru ieşenii care îşi caută un loc de muncă

Publicat: 10 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată ce posturi sunt disponibile pentru ieşenii care îşi caută un loc de muncă

În perioada 9-16 octombrie, cei care vor să se angajeze, au la dispoziţie 1.039 de locuri de muncă în Iaşi. Cele mai multe posturi sunt pentru persoanele care au studii medii, fiind vorba de 959 de locuri de muncă.

Numărul joburilor pentru cei care au studii superioare a crescut luna aceasta, fiind vorba de 80 de locuri disponibile pentru aceste persoane

. Cele mai multe locuri libere sunt în domeniul servicii, fiind disponibile 645 de posturi. Drept urmare, există un flux mare de angajaţi în acest domeniu, fiind în permanenţă nevoie de personal în hoteluri şi restaurante, dar şi în comerţ. În domeniul transporturi sunt disponibile 4 posturi destinate şoferilor profesionişti.

A crescut şi numărul locurilor de muncă pentru cei care vor să se angajeze în domeniul construcţiilor, aici fiind disponibile 268 de posturi. Acest trend se menţine în fiecare lună, fiind un domeniu unde, la fel ca şi în comerţ, există un flux continuu de angajaţi. În industrie sunt 68 de joburi vacante, iar în sănătate şi asistenţă socială, doar 4 posturi.

În domeniul confecţiilor sunt disponibile 62 de locuri de muncă. Operatorii economici din Iaşi caută bucătari, ospătari, constructori sau angajaţi în domeniul confecţiilor.

Numărul locurilor de muncă vacante este în creştere faţă de perioada precedentă, când se ofereau 1.002 posturi vacante. Majoritatea celor care s-au angajat prin intermediul AJOFM Iaşi au fost interesaţi de posturi de constructor sau confecţioner.

Adauga un comentariu