Economic Local

Iata cine sunt afaceristii care controleaza cele mai luxoase restaurnate si hoteluri din centrul Iasului

Publicat: 14 iul. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iata cine sunt afaceristii care controleaza cele mai luxoase restaurnate si hoteluri din centrul Iasului
1

@ Cele mai luxoase si cunoscute restaurante si hoteluri din centrul Iasului au ajuns in mainile unor noi afaceristi dupa ce vechii administratori s-au retras din acest businness @ Trei oameni de afaceri locali care cocheteaza cu lumea politica sunt cei care vor investi in cladirile cunoscute din Iasi, dar si Botosani

Poate cele mai cunoscute si luxoase restaurante din centrul Iasului au acum noi administratori care au decis sa investeasca in acest sector in urmatorii ani. Grand Hotel Traian, Hotel Astoria, Restaurnat Traian, London Pub din Iasi, dar si Complexul Hotelier Rapsodia din Botosani au ajuns in mainile unor afaceristi locali care au inchiriat cladirile respective in cadrul unei licitatii publice organizate in urma cu trei zile de Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL.

Astfel, pentru Grand Hotel Traian, cea mai buna oferta a fost depusa de Transworld SRL, care a oferit 26.101 euro pe luna, fara TVA. Pentru Restaurant Traian, cea mai buna oferta este cea depusa de Motel Bucium SRL cu suma de 12.500 de euro pe luna, fara TVA. In cazul Hotelului Astoria, cea mai mare oferta a fost facuta tot de Transworld SRL, cu suma de 14.101 euro pe luna. In cazul Hotelului Rapsodia Botosani a fost depusa cea mai mare oferta din partea Motel Bucium, care a oferit o suma de 27.120 euo pe luna pentru inchiriere.

Totodata, in cazul licitatiei organizate pentru inchirierea London Pub din centrul orasului, cea mai buna oferta a fost depusa de Diplomat House SRL, cu suma de 5.800 euro pe luna. Pentru Crama din incinta Grand Hotel Traian, cea mai buna oferta este cea depusa de Diplomat House SRL, cu suma de 4.700 euro, fara TVA.
Citeste si : Detalii explozive! O avocata din Baroul Iasi a jonglat cu cateva sute de mii de euro! Reteta imbogatirii peste noapte a fost demascata!

Citeste si : Detalii explozive! O avocata din Baroul Iasi a jonglat cu cateva sute de mii de euro! Reteta imbogatirii peste noapte a fost demascata!

Cine sunt oamenii de afaceri care vor controla aceste spatii

Compania Transworld SRL ii apartine consilierului local din partea ALDE Cristinel Corozal, om de afaceri care controleaza mai multe localuri din Iasi. Acesta va administra acum si Grand Hotel Traian si Hotel Astoria, doua dintre cele mai luxoase hoteluri din Iasi.

Motel Bucium SRL, firma care va administra Restaurnantul Traian si Hotel Rapsodia Botosani, este controlata de controversatul om de afaceri Vasile Puscasu, fost lider UNPR Iasi. Acesta controleaza, printre altele, si compania Unistil SRL, operatorul privat de transport care a functionat pana anul trecut in Iasi si Barlad. Vasile Puscasu mai detine Motelul si Restaurantul Bucium.

Totodata, Diplomat House SRL, care va administra Crama din incinta Grand Hotel Traian si London Pub, este controlata de un discret om de afaceri local, si anume Sergiu-Laurentiu Dragut.

Citeste si : Afacere bomba in Iasi. Doua hoteluri celebre din centrul orasului au intrat in posesia unui consilier local

Toate aceste spatii inchiriate de MRL SPRL apartin SC Turism Moldova SA Iasi, societate patronata de Danut Prisecariu care se afla in insolventa. Tranzactia de la hotel Traian a inclus salile de festivitati din Piata Unirii, nr. 1, hotelul fiind dotat cu un numar total de 68 camere. Restaurantul Traian aferent hotelului are o capacitate totala de 140 de persoane deservite de bucatarie, birou, vestiar, grup sanitar, spatii de depozitare, echipamente, mobilier si instalatii specifice unei unitati de tip restaurant.

Din anul 2001 pana in 2003, Danut Prisecariu, proprietarul SC Alimentara SA, a achizitionat de pe piata Rasdaq si de la Ministerul Turismului actiunile detinute la SC „Turism Moldova” SA, devenind proprietarul societatii care avea în patrimoniu Hotelul Traian. Dupa ce a intrat in faliment, Prisecariu a pierdut bun cu bun, iar aceste doua hoteluri au fost scoase la mezat pentru a se mai acopri din datoriile de milioane euro acumulate de acesta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.

Adauga un comentariu