Sport

Iată cum a fentat CFR Cluj interdicția la transferuri! FRF vine cu precizări de ultimă oră

Publicat: 15 feb. 2020
CFR Cluj
CFR Cluj

CFR Cluj a solicitat și obținut la Lausanne suspendarea punerii în aplicare a deciziei privind interdicția la transferuri, până când cazul va fi judecat pe fond de TAS. Acum, FRF a venit cu câteva precizări în acest sens. Forul condus de Răzvan Burleanu spune că nu a intenționat să îngreuneze activitatea CFR-ului: „Cu privire la litigiul aflat pe rolul TAS între CFR 1907 Cluj și FRF vă aducem la cunoștință următoarele.

În urma dezbaterilor care au avut loc în fața TAS în data de 11 februarie 2020, părțile și-au prezentat susținerile, ambele acceptând faptul că scopul principal al monitorizării financiare, în general, și al respectării pragului de rentabilitate, în special, este de a determina îmbunătățirea situației financiare a cluburilor în sensul acoperirii costurilor acestora din veniturile realizate.

De asemenea, părțile au arătat că:
CFR 1907 Cluj a încălcat pragul de rentabilitate conform constatărilor administrației de monitorizare;
Interesul FRF nu a fost acela de a împiedica CFR 1907 Cluj de a-și desfășura activitatea.
Astfel, luând în considerare faptul că, pentru aceleași argumente de mai sus, UEFA consideră benefică încheierea unor angajamente cu cluburile aflate în aceeași situație (exclusiv în ceea ce privește pragul de rentabilitate), în scopul unei monitorizări mai drastice a activității acestora, hotărârea TAS va consfinți clarificarea modalității în care CFR 1907 Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada monitorizată, cu mențiunea că, în conformitate cu politica FRF, legitimarea jucătorilor U21 va fi prioritară”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Campioana a obținut suspendarea punerii în aplicare a deciziei

Cazul CFR-ului nu s-a judecat încă la TAS, astfel că Dan Petrescu a putut face transferuri
CFR Cluj a găsit cea mai bună cale pentru a putea să facă transferuri, drept suspendat prin decizia luată luna trecută de Comisia deApel a FRF. Campioana a obținut suspendarea punerii în aplicare a deciziei până când cazul va fi judecat pe fond la TAS.
Înainte de Crăciun, CFR Cluj a primit interdicție la transferuri „până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate”.
Pentru că nu putea fi analizat atât de repede, iar CFR risca să nu poată face transferuri în timp util pentru startul părții a doua a Ligii 1 și, mai ales pentru dubla cu FC Sevilla, TAS a fost de acord cu solicitarea românilor, anume de suspendare a sentinței.

Adauga un comentariu