Cancan

Iată cum arăta casa lui Klaus Iohannis: „Are 1000 m2, patinoar şi palmieri de la Marea Mediterană”

Publicat: 22 nov. 2019

Probabil că mulţi dintre noi ne întrebam, la un moment dat, unde locuieşte preşedintele ţării, Klaus Iohannis, sau cum arată locurile în care stau foştii preşedinţi ai României, Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Numitorul comun al acestor “enigme” îl reprezintă zona Primăverii, malul Lacului Floreasca … unde o simplă casa costa cât vreo treizeci de apartamente dintr-un cartier muncitoresc.

Actualul Şef al Statului are la dispoziţie o vilă de peste 1000 m2, cu două etaje, terasă şi grădină. De asemenea, preşedintele se relaxează vara la umbra unor palmieri aduşi de la Marea Mediterană, are un teren de tenis, un ponton, o remiză pentru bărci, dar şi un patinoar.

“În acest cartier, înainte de anii ’90, nu putea să intre un om obişnuit. De ce? Fiindcă aici era reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu. În acest loc aveau acces doar Nicolae Ceauşescu, familia lui şi demnitarii apropiaţi”, ne povesteşte fostul senator Marius Marinescu.

Din 2014, când şi-a început mandatul, actualul preşedinte a mai stat în două case de protocol. A aşteptat consolidarea clădirii în care locuieşte acum, operaţiune în care s-a investit mai bine de 1 milion de euro.

Buncăr antiaerian

“Eu vă spun ce era înainte de 1989. Dacă trecem de aceste porţi găsim, la demisol, o cramă, parter, etaj, în subsol, la circa 10 metri adâncime, este un buncăr antiaerian, construit de pe timpul lui Gh. Gheorghiu – Dej, care este funcţional şi care poate să fie folosit de Klauss Iohannis, în caz de război. Acest buncăr are legătură cu Palatul Cotroceni, cu Palatul Victoria, Casa Scânteii, prin nişte tuneluri circulabile cu maşina”, spune Marius Marinescu.

Pe domeniul din buricul Capitalei sunt nu una, ci două vile în care, pe vremuri erau cazaţi cei mai odioşi dictatori ai lumii, de la Saddam Hussein şi Hosni Mubarak, până la generalul Muammar Gaddafi.

Tot în buricul Capitalei fostul preşedinte Emil Constantinescu are o vilă de protocul primită de la Guvernul Tariceanu. Imobilul se afla la doi paşi de Arcul de Triumf şi are o valoare de peste 2 milioane de euro.loading...

Adauga un comentariu