Electromotoarele sunt echipamente foarte importante, deoarece cu ajutorul lor sunt puse in miscare angrenaje dintre cele mai complexe. Atat la nivel industrial, cat si la nivel casnic si personal, electromotoarele au un impact foarte important, pe care multi dintre utilizatori nu il constientizeaza in mod activ. Rolul acestor dispozitive este acela de a transforma energia electrica in energie mecanica.
Astfel, prin intermediul lor devine posibila functionarea foarte multor dispozitive, utilaje si chiar a unor mijloace de transport. Pentru ca electromotoarele sa ofere randamentul scontat, este important sa fie alese doar modele de calitate, potrivite pentru angrenajul in care vor fi incluse. Un tip special de motor electric este cel cu frana. Iata ce particularitati are acesta si de unde poti cumpara modele de calitate.
Motor electric cu frana: caracteristici si utilizari
Electormotoarele cu frana sunt asemanatoare cu modelele standard. In esenta, la fel ca orice alta varianta, si dispozitivele cu frana au ca obiectiv transformarea energiei electrice in energie mecanica. Diferenta se face la capitolul sistemului de franare. Acesta este un sistem extrem de eficient pentru controlul vitezei de rotatie a motorului. Sistemul de franare poate chiar sa determine reducerea la zero a intensitatii rotatiilor.
Un motor electric poate sa genereze o viteza variabila, in functie de puterea pe care o are dispozitivul. Cu cat el este mai puternic, cu atat rotatiile vor fi mai numeroase si mai intense. Insa functionarea angrenajelor simple si complexe presupune alternarea vitezei si limitarea ei, in unele momente. Aici intervine importanta sistemului de franare. Exista inclusiv electromotoare cu sisteme de franare in doua trepte.
Sistemul de franare trebuie tratat in mod independent de motor, desi cele doua functioneaza impreuna. Totusi, sistemul trebuie intretinut cu grija si conectat la electricitate, pentru a putea functiona. Motoarele care dispun de sistem de franare sunt dotate cu carcasa din fonta sau aluminiu, precum si cu picioare incorporate sau demontabile.
In ceea ce priveste utilizarile pe care le poate avea un motor electric cu frana, acestea nu sunt deloc putine. La nivel industrial, motoarele de acest fel sunt utilizate in domeniul prelucrarii materialelor. Si in industria lemnului si a metalului, electromotoarele cu frana se folosesc pentru slefuire si frezare.
Viteza la care opereaza acest tip de motoare, precum si capacitatea deosebita de control pe care o ofera utilizatorului le transforma in solutii foarte bune si pentru companiile industriale care doresc sa isi automatizeze activitatea. Electromotoarele cu frana garanteaza procese de productie rapide si eficiente, fara irosirea resurselor si fara aparitia defectelor de fabricatie.
Tot la nivel industrial, acest tip de motor se utilizeaza pentru eficientizarea functionarii benzilor transportoare, a compresoarelor sau a mecanismelor de transport si prelucrare, precum tractoarele sau excavatoarele. In plus, ele se pot folosi si la nivel casnic, in orice gospodarie, deoarece exista si motoare de dimensiuni reduse, care pot fi integrate in angrenaje mici.
Exista mai multe variante de motor electric cu frana. Este vorba despre motoare cu frana S, K, C, H sau R. Intra pe AllIndustrial.ro si descopera o gama variata de motoare pe care le poti achizitiona la un pret excelent. In functie de nevoile tale, poti solicita o oferta personalizata, astfel incat ai certitudinea ca vei identifica rapid cea mai convenabila solutie!