Magazin

Iata cum sa alegi incalzitorul pe gaz ideal, pentru calatoriile tale cu rulota!

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iata cum sa alegi incalzitorul pe gaz ideal pentru calatoriile tale cu rulota
incalzitor pe gaz

Calatoriile cu rulota iti ofera prilejul sa petreci momente de calitate alaturi de cei dragi si sa iti creezi amintiri de neuitat. In general, astfel de excursii au loc vara, insa nu este deloc dificil sa beneficiezi de caldura si confort nici pe durata sezonului rece.

Iti trebuie doar noile modele de incalzitor pe gaz, care pot fi montate cu usurinta, nu ocupa mult spatiu si au setari care permit obtinerea in orice moment a temperaturii dorite.

Daca vrei sa alegi un echipament ideal, trebuie sa tii cont de mai multe criterii, dintre care cele mai importante sunt capacitatea de incalzire si consumul de gaze. In functie de acestea, iti dai seama ce temperaturi poti sa produci, dar si care va fi consumul de combustibil si, in functie de acesta, costurile suportate.

Caracteristicile principalelor modele de incalzitor pe gaz disponibile

Soba Trumatic S3004 30 mbar functioneaza cu propan/butan/GPL si este dotata cu sistem automat de aprindere si cu termostat. La o greutate de 10,3 kilograme, are capacitatea de incalzire de 3,5 kilowati, iar consumul de gaze este de 30 pana la 280 de grame pe ora. Este dotata cu butoane ergonomice de control si cu un ventilator puternic si silentios. Functia booster permite o distributie rapida a aerului cald, precum si dezumidificarea. Functionarea este posibila chiar si in timpul deplasarii, cu singura conditie ca autorulota sa fie dotata cu un sistem de tip SecuMotion.

Un alt incalzitor pe gaz deosebit de apreciat de toti cei care l-au folosit este soba Trumatic S5004 30 mbar. Cu o greutate de 17,5 kilograme, are capacitatea de incalzire de 6 kilowati si consuma intre 60 si 480 de grame de GPL pe ora. Este dotat cu sistem automat de aprindere, cu termostat si cutie speciala de instalare pentru doua suflante. Suflantele trebuie comandate separat. Eficienta si capacitatea produsului il fac potrivit pentru utilizare nu numai in rulote, ci si acasa.

Un al treilea model disponibil de incalzitor pe gaz este Trumatic S5004 30 mbar pentru o suflanta. Capacitatea de incalzire este de 6 kilowati, consumul intre 60 si 480 de grame pe ora, iar greutatea de 17,5 kilograme. Functioneaza la o presiune de 30 de milibari. Permite reglarea variabila si precisa a temperaturii si a debitului de aer al suflantei, care trebuie cumparata separat.

Accesorii necesare pentru buna functionare a unui incalzitor pe gaz

Pentru buna functionare a echipamentelor de incalzire, este necesar sa fie achizitionate si o serie de accesorii. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea!

  • suflanta compacta de aer cald Truma Multivent 12 V, cu doua nivele de ventilatie si panou de control interior. Este dotata cu un ventilator amplificator pentru sistem de aer cald. Puterea este cuprinsa intre 3 si 6 wati, iar dimensiunile sunt de 15 x 13 x 12,4 centimetri. Debitul aerului este de 29 000 sau 60 000 de litri pe ora;
  • conducta flexibila pentru evacuarea gazelor arse. Este vorba despre un tub realizat din otel inoxidabil, pentru evacuarea in conditii de siguranta deplina a gazelor. Lungimea trebuie sa fie de cel putin 50 de centimetri, pentru a asigura un tiraj fara probleme. In ceea ce priveste lungimea maxima, aceasta este de 9 metri.
  • aprindere automata pentru diferite sisteme de incalzire Truma;
  • aprinzator piezo pentru incalzitor;
  • cos de evacuare gaze arse.

Alege un incalzitor pe gaz performant, tinand cont de capacitatea de incalzire si de consum! Apoi doteaza-l cu accesoriile potrivite si te vei bucura inclusiv toamna sau iarna de experienta calatoriilor cu rulota!

incalzitor pe gaz
Adauga un comentariu