Actualitate

Iata cum se poate curata masina de spalat fara produse chimice! Este natural, ieftin si rapid

Publicat: 23 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iata cum se poate curata masina de spalat fara produse chimice Este natural ieftin si rapid
Cum se poate curăța mașina de spălat

Cum se poate curăța mașina de spălat. Este unul dintre cele mai folosite electrocasnice dintr-o locuință, astfel că trebuie întreţinuta cu grijă.

Fie că este vorba despre calcarul care se depune ori despre mirosul neplăcut, mașina de spălat trebuie curățată eficient.

Cum se poate curăța mașina de spălat

În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri pe care le folosesc o mulţime de gospodine. Totodată, aceste sfaturi o să vă ajute să economisiţi banii. De ce să cheltuiţi bani pe produse de curăţat când puteţi să preparaţi acasă produse naturale şi eficiente? Haideţi să vedem despre ce este vorba!

Mirosul neplăcut

Pregăteşte maşina de spălat rufe pentru un program scurt. Pune în cuva maşinii de spălat 2 litri de oţet, iar în compartimentul pentru detergent pune 3 plicuri mari de bicarbonat de sodiu. Porneşte maşina la un program scurt, fără să pui nicio haină în maşină.

Repeta paşii în fiecare lună şi maşina ta de spălat rufe va fi ca nouă! În plus, hainele îşi vor recăpăta mirosul plăcut de altădată. Atât oţetul, cât şi bicarbonatul de sodiu au puterea de a curăţa şi de a îndepărta orice urmă de miros neplăcut din maşina de spălat.

Cum se poate curăța mașina de spălat. Compartimentului în care punem detergent

Ai nevoie de o soluţie formată din apă şi oţet, cantităţi egale. Foloseşte un recipient cu pulverizator şi o cârpă curată. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cu încredere compartimentul în care pui detergent, cât şi compartimentul în care pui balsam.

Nu îţi face griji în legătură cu mirosul de oţet. Acesta o să dispară rapid.

Cum previi apariţia mucegaiului

Acest truc se aplică atât pentru maşinile de spălat rufe, cât şi pentru astfel de maşini de spălat vase. După ce ai folosit maşina de spălat, lasa uşa întredeschisă pentru a permite aerului să circule. Astfel, vei preveni apariţia mucegaiului şi a mirosurilor neplăcute. Acest truc este simplu, dar atât de important şi de util!

Reţeta împotriva ruginei

Cum se poate curăța mașina de spălat. Dacă observi apariţia ruginei, te invităm să foloseşti această reţetă populară, care va da mereu rezultate. Ai nevoie de o cană de suc de lămâie pe care o pui în cuva maşinii de spălat. Porneşte maşina la o temperatură foarte ridicată şi vei vedea că sucul de lămâie va curăţa petele.

Alte sfaturi pentru curățarea mașinii de spălat

– Nu încarcă maşina de spălat rufe! Ai grijă să respecţi numărul de kilograme pe care aceasta îl are indicat în manualul de utilizare.
– Ai grijă ca maşina de spălat să nu stea în umezeala!
– Nu ţine greutăţi foarte mari pe maşina de spălat deoarece acestea pot cauza daune.
– Nu spala în maşina rufe care lasa multe scame deoarece acestea vor înfunda tuburile.
– Nu uita să verifici filtrele maşinii de spălat!

Adauga un comentariu