Titlurile zilei

Iată momentul accidentului rutier de la Lețcani din care a rezultat rănirea a 13 persoane – VIDEO

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 25 Comentarii
Iată momentul accidentului rutier de la Lețcani din care a rezultat rănirea a 13 persoane - VIDEO
Iată momentul accidentului rutier de la Lețcani din care a rezultat 13 victime

A apărut momentul producerii accidentului rutier de la Lețcani. Accidentul s-a soldat cu rănirea a 13 persoane. Pe camerele video se observă impactul. Așadar, în rondul de la Lețcani intră un autoturism și un microbuz. Microbuzul din Republica Moldova a intrat în plin în autoturismul care încerca să facă rondul.

Salvatorii au intervenit de urgență pentru a acorda prim ajutor. Nu au existat persoane încarcerate, dar mai multe victime au fost deja transportate la spital. Personalul medical explică faptul că din totalul persoanelor rănite, 8 au avut nevoie de transport la unitățile medicale specifice.

Așadar, 4 persoane au fost transportate la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, 3 persoane au fost transportate la Spitalul de Neurochirurghie, iar o persoană, un minor în vârstă de 16 ani a fost transportat la Spitalul de Copii Sf. Maria.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași a transmis detalii despre accidentul rutier.

„Astăzi dimineaţă, la ora 6.23 minute, a fost primit un apel prin sistemul naţional unic pentru urgenţe 112 în care am fost înştiinţaţi de producerea unui accident rutier pe drumul naţional 28, la intersecţia din Leţcani, între un microbuz în care erau 8 persoane şi o furgonetă în care erau 5 persoane. De urgenţă au foşti direcţionate 3 autospeciale de intervenţie cu module de descarcerare, 4 echipaje de prim ajutor calificat, 3 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi şi echipaje ale Poliţiei Rutiere. La sosirea echipajelor de intervenţie, victimele erau ieşite din autovehicule. A fost acordat prim ajutor medical la 9 persoane din 13, iar la spital au fost transportate 8 victime, dintre care un minor în vârstă de 16 ani. Cauza producerii accidentului rutier este cercetată de organele abilitate în drept”, a transmis Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Comentarii
  • Sensul giratoriu, reguli, ca nu sunt legi, cine are prioritate? Cel ce se afla in sensul giratoriu?? dar daca intra simultan? Cine stabiliste care e primul in sens? Se aplica regula de dreapta? Cel ce schimba directia? Greu de apreciat. La rece poti analiza dar acolo, dupa ce dai prioritate de stanga?? Stii ca esti pe banda te invarti…

  • In primul rand, sensul giratoriu este foarte prost „incropit” de autoritati. Ala nu este un sens giratoriu corect. Ar fi trebuit sa aiba diametrul mult mai mare, astfel incat sa nu permita masinilor sa intre cu viteza mare in sens.

  • Are prioritate cel intrat ,după se dă prioritate la schimbare benzii , in sensul giratoriu ai benzii , de cate ori treci peste o banda dai prioritate !

  • Camioneta a intrat normal dar nu poti sa te uiti dupa orice racheta. Soferul microbuzului e vinovat, daca avea viteza normala si se incadra pe banda lui, accidentul nu avea loc, camioneta trecea fara pb.

  • Amandoi sunt de vina + administratorul drumului. Nu conteaza ce viteza avea microbuzul. Trebuie sa opresti si sa apreciezi viteza si daca ai timp sa treci. Microbuzul a taiat toate benzile cu viteza si sensul are mijlocul ingustat. Rahaturile alea de plastic trebuiau sa fie la linia continua a cercului din mijloc dar prostii care au facut sensul si-au dat seama abia dupa ca nu poate un tir sa treaca fara sa le încalece. Deci si administratorul drumului este vinovat.

  • E bine că se mai clarifică ordinea infracțiunilor. De multe ori pe segmente de drum limitate la 30 km/h, victimele accidentelor ajung și victimele poliției pe motiv de neacordare de prioritate.
    Microbuzul nu a respectat nicio regulă de circulație, un bombardier criminal merge la intimidare.
    Primul care a intrat în sensul giratoriu este cel cu camioneta, prioritate de manual. Bombardierul n-a respectat regimul de viteză, a tăiat toate benzile, n-a acordat prioritate.
    Aceeași interpretare trebuie făcută și în intersecții cu 30 km/h. Te asiguri, începi manevra și vine avionul, poliția te găsește în culpă. 🙂 Neah, iată cum se întâmplă crimele din trafic.
    Dar acolo e vizibilitate rezonabilă, profesionistul de pe camionetă ar fi trebuit să aprecieze că avionul nu poate opri.

  • Învățațo regulile de circulație. În sens giratoriu are prioritate cel care intră primul, nu cel care merge cu viteză. 🙂

  • Sper ca ala cu microbuzul sa nu mai aiba voie sa transporte pasageri, deisgur, nu este singurul vinovat, dar cand ai atatia pasageri tu sa mergi ca nebunul….

  • Toti taie sensul girator.intra cu viteza…banda de langa centru cu linie continua e circulata mereu. Ar trebui mutate balizele din centrul sensului pe linia marcata continuu.

  • Nu inteleg : De ce atata agitatie ? In REPUBLICA MOLDOVA se conduce dupa REGULA „Care pe Care „, acolo se pare ca nu au facut Scoala de Soferi Auto ( ei au invatat sa conduca caruta, tractorul si tancul ) si nu respecta nici o regula in general. Din pacate marea majoritate a celor cu masini din Republica Moldova sunt ” pericol public pe sosele „. Cred ca ar trebui gasite niste metode de linistire a ” nebunilor ” de pe sosele, de exemplu o placuta ROSIE de AVERTIZARE : ” ATENTIE NEBUNI IN TRAFIC „

  • Imi este greu sa spun cine a gresit din punct de vedere legal. Dar din cand in cand uitati-va pe legislatie sau macar amintiti-va de ce ati invatat la scolile de soferi. Intrarea in orice intersectie inclusiv in sensul giratoriu se face cu viteza redusa (de regula maxim 30 km/h). Asa recomanda si regulile conducerii defensive. Daca s-ar respecta limitele de viteza accidentele ar fi mai sau macar cu consecintele mai putin grave.

  • Am întrebat mai demult un polițist din așa zisa Republica Moldova: care e regula la voi în sensul giratoriu, cum se acordă prioritatea ? și el mi-a raspuns: la noi nu-i cu prioritate e pe doviditilea ! De data asta ambele autovehicule erau de aceeași talie, numai cel cu viteză mai mare putea să-l „dovidească” pe celălalt !

  • Nimic deosebit. Pastrati-va ceva timp pentru urmatorii morti de pe sosele cu articolele aferente. Nimeni nu va schimba niciodata nimic.

  • Lăsând viteza la o parte a microbuzului care clar ca nu era de giratoriu, cel cu camioneta dacă voia sa parcurga rondul spre stânga nu avea ce cauta pe prima banda,ci pe banda de lângă ax.Microbuzul a crezut ca iese prin dreapta….Amândoi îs de vina.

  • Din fericire polițiștii știu legea și știu s-o interpreteze corect.
    Basarabeanul intră la vătămare corporală cu 9 victime, daune buluc.
    Cel cu camioneta tocmai se înscria pe bandă în timp ce basarabeanul tău a pierdut controlul mașinii înainte de a intra în giratoriu. N-avea ce să mai creadă, nu putea decât să iasă razant printre paraoeți dacă nu era nimeni în sens.. A confundat regulile de circulație cu cele de pe circuit.

  • sunteti niste nebuni care considerati ca duba este de vina.
    cand un dement din asta merge asa pe drum, este greu de apreciat viteza… plus ca idiotul care conducea microbuzul ar fi trebuit sa reduca pentru a se putea incadra normal pe benzi…

  • nu intru eu cu bmwul in sensul ala cum intra ala cu duba. numai inconstienti.
    eu nu intelegi cum poti intra cu asa viteza, adica nu te gandesti la urmari? vrei viteza, du-te pe europeana, unde e drept si da-i pana ii sare motorul, dar nu in localitate frate sau intersectii, unde riscul e urias

  • În primul rând ăla nu e sens giratoriu, este un obstacol semnalizat cu indicator de ocolire. Sensul giratoriu este semnalizat cu altfel de indicatoare rutiere. Pe lângă asta există indicator de curbă deosebit de periculoasă. Ce obligații revin conducătorului auto ? Reducerea vitezei la maxim 30 km/h fiind în localitate. Pe lângă asta mai este un marcaj continuu peste care este interzis să treci. Dar ce pretenții să ai de la un șoferache din Rep Moldova ? La ei drumurile sunt ca după bombardament și nu trec prin localități…. când scapă la asfalt aleargă ca imbecilii.

Adauga un comentariu