National

Iată momentul în care un autoturism spulberă o maşină de poliţie aflată într-o misiune – VIDEO

Publicat: 12 nov. 2020

În Drobeta Turnu-Severin a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un echipaj MAI. Vorbim despre o maşină de poliţie şi un autoturism marca Audi. Se pare că momentul producerii accidentului rutier a fost filmat pe camerele de supraveghere.

Şoferul autospecialei a fost rănit şi a fost transportat la spital. Echipajul MAI se afla într-o misiune având girofarurile pornite.

Momentul în care un Audi spulberă o mașină de poliție aflată în misiune a fost filmat

O maşină de poliţie avea semnalele acustice dar şi luminoase funcţionale a fost acroşata de o maşină Audi care ieșise de pe o stradă din Drobeta Turnu-Severin. Conform filmării, maşina Audi spulbera maşina de poliţie. Şoferul acesteia neacordând prioritate organelor legii. Maşina de Poliţie a fost lovită în partea din spate. În urma impactului, maşina MAI a ricoşat într-un alt vehicul care era parcat regulamentar pe marginea drumului:

„În municipiul Drobeta Turnu-Severin, la intersecția străzilor Rădulescu Motru cu Dimitrie Grecescu, s-a produs un eveniment rutier, în care au fost implicate două autoturisme și o autospecială care aparține Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

În urma impactului, a rezultat rănirea conducătorului autospecialei, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, transmit reprezentanții IPJ Mehedinți.

Şoferul autoturismului s-a ales cu dosar penal

În cauză, în urma producerii accidentului rutier, şoferul autoturismului marca Audi s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Traficul din România nu este un exemplu, cu atât mai puțin în situații de urgență. Șoferii nu văd importanța acelor câteva clipe câștigate în trafic prin manevrele realizate de ambulanțe, însă pentru o persoană aflată în stare critcă, chiar și o secundă poate face diferența între viață și moarte.

Legislația în vigoare prevede anumite obligații pentru șoferii angajați în trafic în astfel de situații. Articolul 37 din Codul rutier (OUG nr.195/2002) dispune:

(1)Conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea și la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore.

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore.

Astfel, dacă semaforul indică culoarea roșie, însă din spate se apropie o mașină de intervenție, primele mașini care stau în rând la semafor trebuie să încerce să avanseze în intersecție facilitând astfel trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară. Acestea din urmă pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulație, cu excepția celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acțiuni de interveție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Comentarii
  • Inconstient…in ziua de azi trebuie sa te asiguri si cand treci pe verde !! daca venea un copil pe bicicleta ?? nu treci ca prostu fara sa te asiguri..

Adauga un comentariu