Actualitate

Iată posibila listă de miniştri propuşi în eventualitatea unui Guvern minoritar condus de premierul desemnat Dacian Cioloș

Publicat: 14 oct. 2021
Dacian Cioloș cu mâna ridicată
Dacian Cioloș ar fi propus un cabinet USR dacă va exista un Guvern minoritar

Dacian Cioșol a anunţat un eșec în negocierile pe care le-a avut miercuri alături de PNL și UDMR. Totuşi, premierul desemnat a explicat că ia în calcul şi varianta unui Guvern minoritar. Conform unor surse politice, Dacian Cioloș a făcut o variantă a unui posibil Guvern minoritat.

Pe listă apar nume deja consacrate care au mai ocupat poziţii în Guvern, dar şi nume noi de miniştri care nu s-au implicat până acum în Executiv.

Ce miniştri sunt pe lista lui Dacian Cioloș dacă USR va forma un Guvern minoritar

Listă posibilă a miniştrilor a fost publicată de jurnalisiti de la antena3.ro şi conţine atât nume vechi cât şi nume surpriză. Vorbim despre doi miniştri remaniaţi de Florin Cîțu, Stelian Ion și Vlad Voiculescu, dar şi nume noi precum controversatul Iulian Bulai.

Dacian Cioloș – Prim-ministru

Dan Barna – vicepremier și ministru de externe

Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă – Ministru al Sănătății

Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor

Cristian Ghinea – Ministrul fondurilor Europene

Cristina Prună – Ministrul Economiei/Energiei

Stelian Ion – Ministrul Justiției

Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu – Ministrul Muncii

Claudiu Năsui / Anca Dragu – Ministrul Finanțelor

Ștefan Pălărie – Ministrul Educației

Dragoș Tudorache – Ministrul Administrației și Internelor

Ionuț Moșteanu – Ministrul Dezvoltării

Iulian Bulai – Ministrul Culturii

George Cățean – Ministrul Agriculturii

Premierul desemnat Dacian Cioloș, eșec în negocierile cu UDMR și PNL

Miercuri a avut loc o şedinţă pentru posibila refacere a coaliţiei. Așadar, premierul desemnat s-a întâlnit cu Florin Citu şi Kelemen Hunor pentru a găsi o variantă prin care atât PNL cât şi UDMR să vină în sprijinul celor de la USR. Totuşi, după o oră de negocieri, Dacian Cioloș a anunţat că nu s-a ajuns la nicio concluzie:

Le-am spus că acesta este obiectivul, în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare atât pentru gestionarea pandemiei, cât și pentru gestionarea creșterii prețurilor la energie, dar și începerea implementării PNRR, care aduce și bani în economie, dar are acolo și reforme care sunt importante pentru întărirea statului. Asta este prima prioritate. spunea Dacian Cioloș.

În replică, premierul demis Florin Cîțu a menţionat faptul că USR-PLUS trebuie să negocieze cu partenerii de la moţiunea de cenzură, PSD și AUR.

Astăzi nu a fost nicio concluzie la această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza, adică coaliţia AUR – PSD – USR, să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Cioloş, o să mai discutăm, să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie”. a declarat Florin Cîțu.

Comentarii
  • Iulian bulai – un rahat și asa, ratat, sa fie numit ministru în guvernul României, înseamnă că am ajuns o tara de cacat!! Usr plus, jegurile comunisto-stalinisto- fasciste. Haidi bre, se întorc în mormânt toți domnitorii și voievozii celor trei principate istorice romanesti. Rușine PNL, rușine PSD – doua partide de care si-au bătut joc rahatii ratați. Jeguri sunteți toti

  • o vrem pe veorica-vasilica ea este raza noatra de soare,vrem psd doar ei stiu sa schimbe 3 prim-ministri si 80 de ministri in 3 ani cat au avut puterea absoluta si n-au facut nimic ptr populime! a au facut ceva ptr dady sa schimbe legile justitiei!

  • HAI MARS LA GHENA DE GUNOI CIOLOS, ROMANIA E DISTRUSA , MURIM DE FOAME SARACIE FRIG SI DE BOALA PANDEMIE MAI TREBUIE SI VANDUTA DE NEOMARXISTII USR-ISTI SI DISPAREM DE TOT DE PE HARTA LUMII. SCANDALURI POLITICE SI INTERESE POLITICE MAFIOTE LA VARF ASTA E TOT SI NOI NU VOM PUTEA ACCEPTA MAI SINTEM SI NOI POPORUL ASTA DISTRUS O FORTA URIASA, LA GUNOI USR DISPARETI VOI CA SA MAI PUTEM TRAI NOI IN TARA NOASTRA. LA GUNOI USR-UNIUNEA DISTRUGERII ROMANIEI!!!!! MIZERII CE SINTETI VOI!!!!! CLOTILDA LA PUSCARIE!!!!!!!

Adauga un comentariu