Local

Iată rata de incidentă a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, cu şi fără focare, pe fiecare localitate din judeţul Iași

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În această dimineaţă, Instituţia Prefectului a făcut public rata de incidentă a cazurilor de covid-19 la mia de locuitori. Conform deciziei luate de Guvern, se vor trece, în raportare, şi focarele de COVID-19. Până la această dată, focarele de COVID-19 nu erau raportate în statisticile făcute de Instituţia Prefectului.

Din aceste considerente putem observa mai multe diferenţe reprezentate de numărul de focare din fiecare localitate. De exemplu, în municipiul Iași, rata de infectare fără focarele COVID-19 este 1,20, iar cu focarele COVID-19 este 1,59.

Cele mai afectate localităţi din judeţul Iași

În aceste momente sunt 7 localităţi care au un indice mai mare de 2 la mia de locuitori. Nicio localitate din judeţ nu depăşeşte cifra de 3 la mia de locuitori. Cea mai afectată localitate este Dagâţa cu un indice de 2.95 de cazur ide COVID-19 la mia de locuitori. Indicele este la fel şi cu focarele de COVID-19.

De exemplu, localitatea Mircești are o rată de infectare, fără focare de COVID-19 de 0. Situaţia se schimbă atunci când în statistică sunt preluate şi focarele de COVID-19. Concret, în localitatea Mircești, rata de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori este de 0,51.

„La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele. (alin. 5) Prevederile alin. (4) își încetează aplicabilitatea la 14 zile de la data intrării în vigoare a prezenţei hotărâri.”

Având în vedere prevederile specificate în cele două alineate menționate, precum și faptul că HG 35/2021a intrat în vigoare pe 11 februarie, începând de vineri, 26 februarie 2021 incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

„Această modificare legislativă se va traduce în unele cazuri ale localităților care au înregistrate focare COVID-19 în schimbarea scenariului după care funcționează restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole, dar și a scenariilor în care vor funcționa școlile”, a transmis prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Iată rata de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori pe fiecare localitate din judeţul Iași

În galeria FOTO vă prezentăm rata de infectare cu COVID-19 pe fiecare localitate din județul Iași. Statistica este calculată și cu focarele de infectare dar și fără acestea

 

Adauga un comentariu