Magazin

Idei de afaceri pentru tinerii absolvenţi

Publicat: 12 iul. 2021

Dacă ai terminat sau urmează să termini facultatea şi te înspăimânta gândurile cu privire la găsirea unui job în domeniul tău de activitate, o simplă soluţie poate fi să îţi deschizi propria afacere. În prezent din ce în ce mai mulţi tineri urmează calea antreprenoriatului, datorită faptului că îşi pun în aplicare propriile skill-uri, ducând la bun sfârşit o serie de task-uri perfect realizate. De altfel, aceştia ajung să îşi monetizeze hobby-urile, iar cu trecerea timpului îşi vor putea dezvolta afacerile.

În cazul în care şi tu doreşti să îţi începi propria afacere, dar nu ştii de unde va trebui să porneşti, în acest articol îţi vom prezenta cele mai bune idei de afaceri. Toate acestea nu necesită un buget extraordinar, ci cele mai importante lucruri sunt skill-urile tale. Printre cele mai interesante idei de afaceri se numără:

  1. Marketing afiliat

În zilele de astăzi mai multe persoane aleg să îşi achiziţioneze diferite obiecte din online, iar printre acestea se numără şi articolele vestimentare, accesorii şi încălţăminte. Dacă eşti pasionat de fashion, atunci îţi poţi deschide propriul magazin online, unde să recomanzi produse din întreaga lume. Pentru a realiza acest lucru, poţi achiziţiona diferite articole care se regăsesc pe Amazon sau AliExpress şi să le recomanzi ulterior în România cu ajutorul unui blog ce conține link-uri de afiliere. Dacă cineva cumpără după ce a dat click pe aceste link-uri, tu vei primi un comision care poate fi între 3-40%, în funcție de afacerea pe care o promovezi! 

Pentru a începe o astfel de afacere nu vei avea nevoie de un buget mare, datorită faptului că totul se va desfăşura în online. 

  1. Marketing

Toate firmele au nevoie de un departament de marketing care să ştie cum să pună într-o lumină bună produsele şi serviciile acestora. Un marketer bun va ştii cum să gestioneze întreaga situaţie, astfel încât să atragă mai mulţi clienţi. Dacă şi tu te numeri printre aceste persoane, atunci îţi poţi crea propria firmă de marketing online.

Vei putea presta diferite servicii, precum SEO, Google Ads sau Facebook Ads sau chiar analiza de piaţă. De altfel, vei putea aplica tot ceea ce ai învăţat la facultate pe diferite proiecte, astfel încât să poţi scoate în evidenţă firma pentru care lucrezi.

Dacă doreşti să îţi deschizi o afacere în domeniul marketingului, nu vei avea nevoie de un buget mare. Tot ceea ce trebuie să deţii este un laptop perfect funcţional. 

  1. UI/UX

Designul UI/UX, cunoscut şi sub denumirea de artă de interfaţă web este practicat atât de web designeri, cât şi de artişti. Pentru a crea cea mai atractivă interfaţa va trebui să cunoşti diferite tipuri de softuri pe care să le utilizezi simultan, astfel încât rezultatul final să fie unul atractiv.

Datorită cererii mari pe piaţă, designerii UI/UX sunt căutaţi de majoritatea firmelor care doresc să se dezvolte şi în online. Aşadar, dacă prezinţi diferite skill-uri legate de acest domeniu, poţi să îţi începi propria afacere şi să te dezvolţi treptat.

Pentru un astfel de job vei avea nevoie de aparatura specială, precum un laptop performant, cu memorie mare, unde să salvezi toate proiectele. Totodată, vei avea nevoie şi de o tabletă grafică şi pen-uri speciale pentru cazurile în care vei fi nevoit să creezi sigle sau alte elemente grafice speciale pentru site-uri.

  1. Vinde cursuri ONLINE

Dacă ești bun la ceva, de ce să nu împărtășești acest lucru și cu oamenii care vor să învețe acea abilitate? Faci ce îți place și îi înveți și pe alții, contracost. Afacerile cu cursurile online au luat amploare în România din dorința oamenilor de a se specializa direct de la sursă. Adică, direct de la oamenii care au trecut prin acel proces, care știu deja meseria sau aptitudinea foarte bine și sunt dispuși să îi învețe și pe alții.

Practic, poți avea o afacere profitabila cu 1000 euro la cheie, doar punându-ți cunoștințele la bătaie! 

 

 

 

Adauga un comentariu