Local

Ieșean căutat de FBI după ce a răpit și otrăvit doi americani, prins în Ungaria

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Ieșean căutat de FBI după ce a răpit și otrăvit doi americani prins în Ungaria
Ieșean căutat de FBI după ce a răpit și otrăvit doi americani, prins în Ungaria

Un român care era căutat de FBI după ce a răpit și otrăvit doi americani a fost prins în Ungaria. Românul ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională care se ocupa cu astfel de activități.

Asta în condiţiile în care clanurile interlope din SUA sunt din ce în ce mai puternice. De exemplu, un lider interlop român a fost asasinat recent în SUA.

Un ieșean căutat de FBI pentru că a răpit și otrăvit doi americani a fost prins

Se crede că Ştefan Alexandru Barabas este membru al unei bande criminale care a răpit un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală. Cuplului li s-a spus că mai târziu li se va da un antidot în schimbul unei răscumpări.

Barabas are legături cu comunitățile românești din Ridgewood, Middle Village și Glendale, Queens, New York. Se știe că a părăsit Statele Unite în septembrie 2010, împreună cu iubita sa Dalma Ocsay, care nu este o fugară de drept. Barabas a fost localizat ultima dată în România în martie 2012. S-ar putea să fie și în Ungaria, deoarece Ocsay este cetățean maghiar. se arată pe pagina celor de la FBI.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să execute ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de mare. Barabas și cei doi complici ai săi ar fi vrut 8,5 milioane de dolari, potrivit procesului FBI care precizează că, după ce au pătruns în casa cuplului, infractorii s-au ascuns într-un dulap până când angajații au plecat, moment în care s-au năpustit asupra victimelor înarmați cu cuțite și arme de foc. Ulterior, autorii răpirii și-au forțat victimele să bea un somnifer și au fugit într-o mașină furată victimelor.

În 2012, o instanță din SUA a emis un mandat internațional de arestare împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 de dolari pentru orice informație credibilă care ar duce la arestarea celor urmăriți, scrie Agerpres.

Barabas, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat marți în timp ce ieșea dintr-o piscină în aer liber din Budapesta. Procedurile de extrădare sunt în desfășurare în prezent în SUA.  Site-ul FBI precizează că Barabas, născut la Iași, are legături cu comunitățile românești din cartierele Ridgewood, Middle Village și Glendale din cartierul Queens din New York. A părăsit SUA în 2010 împreună cu iubita sa care are cetățenie maghiară.

 

Comentarii
Adauga un comentariu