Local

Ieșean, fără permis de conducere, depistat la volan sub influenţa alcoolului

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ieșean fără permis de conducere depistat la volan sub influenţa alcoolului
Incident la Iași

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în trafic, un cetăţean român care conducea un autoturism, deşi era în stare avansată de ebrietate și nici nu obținuse vreodată dreptul de a conduce. Persoana în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În data de 08 mai a.c., în jurul orei 01.40, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – ITPF Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Bosia, un autoturism, condus de un ieșean, în vârstă de 34 de ani.
Cu ocazia controlului, colegii noştri au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iaşi, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul acesteia fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, unde a refuzat recoltarea.
Totodată, în urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis polițiștii de frontieră ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu