Eveniment-Social

Iesean in stare grava dupa ce a fost muscat de o capusa – FOTO

Publicat: 05 mai 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un barbat in varsta de 68 de ani, din localitatea ieseana Schitu Duca, a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost muscat de o capusa. Acesta s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” dupa trei zile de la intepatura, cu dureri mari la picior. Medicii l-au diagnosticat cu boala Lyme. El a povestit ca a fost murcat de capusa in timp ce se afla cu caii la padure. Pacientul va fi internat la Spitalul de Boli Infectioase, unde va fi supus unei interventii chirurgicale pentru inlaturarea capului capusei care i-a ramas sub piele, si va urma tratament cu antibiotice timp de 30 de zile. 
Boala Lyme este o boala infectioasa produsa de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisa omului prin muscatura de capusa. Cu cat boala este tratata mai repede, imediat dupa muscatura de capusa, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. Netratata la timp, boala duce la aparitia unor complicatii articulare, cardiace, oftalmologice si neurologice.
La aceeasi unitatea medicala, in ultima garda, au mai ajuns inca doua persoane muscate de capusa. Printre acestea, un tanar de 19 ani, muscat in zona inghinala.
Adauga un comentariu