Local

Ieșean prins fără permis de conducere și cu număr de înmatriculare fals! Ce au decis magistrații

Publicat: 04 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean prins fără permis de conducere și cu număr de înmatriculare fals Ce au decis magistrații
Pe scuter, fără permis de conducere

Un ieșean din comuna Fântânele, județul Iași, a fost condamnat la închisoare de magistrații ieșeni pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Individul care s-a urcat pe scuter fără permis și a folosit un număr de înmatriculare fals. Bărbatul nu era singur, iubita aflându-se în spatele său

Se pare că săteanul ar fi luat plăcuțele de la alt scuter și le-ar fi pus pe al său. Deși acesta nu avea permis pentru nicio categorie de vehicule, ar fi fost înscris la cursuri.

Pe scuter, fără permis de conducere

Un ieșean din comuna Fântânele, județul Iași, a fost condamnat de magistrați la închisoare după ce a fost prins conducând un scuter fără a deține permis de conducere.

„În seara zilei de 17.04.2016, numita s-a urcat pe mopedul condus de către inculpatul, pe care erau aplicate plăcuțele cu număr de înregistrare, inculpatul conducându-l din direcția Șipote – Focuri, pe DC 140, drum deschis circulației rutiere, iar în momentul în care au ajuns în apropierea Bisericii Catolice din localitate au fost opriți de un echipaj al poliției, care a constatat că niciunul dintre ocupanții acestuia nu purta cască de protecție. Fiindu-i solicitate pentru verificare documentele personale și ale vehiculului, inculpatul a declarat că nu le are asupra sa. Instanța mai constată că inculpatul susține că este vorba despre o confuzie, arătând că nu el este cel care ar fi fost depistat fără permis de conducere în timp ce ar fi condus mopedul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare”, precizau anchetatorii.

Individul era cunoscut în sat ca fiind mare conducător de scuter, gălăgia vehiculului deranjându-i pe vecini.

„Totuși, nu numai că martorii audiați îl indică pe acesta ca fiind autorul faptelor descrise în rechizitoriu (unul dintre martori fiind chiar concubina inculpatului și mama copiilor acestuia; totodată, aceasta a fost pasager pe mopedul condus de inculpat la momentul depistării de către organele de poliție; de asemenea, celălalt martor îl cunoștea pe inculpat, despre care a declarat că nu era prima dată când conducea acel moped), ci mai mult, acesta a fost audiat în cursul urmăririi penale. A menționat martora că știa că inculpatul nu deține permis de conducere și, cu toate că i-a spus acestuia să nu mai circule, inculpatul a continuat să conducă mopedul”, adăugau anchetatorii.

Bărbatul folosea un număr de înmatriculare fals

Pe lângă faptul că individul nu avea permis de conducere, acesta folosea și un număr fals de înmatriculare, luat de la un alt scuter.

„Cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 334 alin. (2) C. pen., sub aspectul laturii obiective, elementul material s-a realizat prin acțiunea de a conduce, la data de 17.04.2016, orele 18:45, același moped, marca Mobil, cu carcasă de Malaguti F12 Phantom, pe care a aplicat plăcuțele cu numerele de înregistrare atribuite unui alt moped, pe care inculpatul l-a deținut anterior în proprietate, marca Piaggio Sfera.

Urmarea imediată a acestei infracțiuni constă în starea de pericol creată ca urmare a încălcării relațiilor sociale ce reglementează regimul circulației rutiere, iar raportul de cauzalitate rezultă din materialitatea faptei”, menționau anchetatorii.

La 6 ani de la incident, bărbatul prins pe scuter a fost condamnat de judecători.

„Pedeapsa principală unică de executat pentru inculpatul este de 4 ani, 10 luni și 1 zi de închisoare, care va fi executată în regim de detenție”, precizau magistrații.

Adauga un comentariu