Economic Local

Ieșean, pus să plătească o amendă usturătoare pentru că a aruncat molozul din apartament lângă tomberon

Publicat: 29 apr. 2020

Unii ieșeni aruncă molozul din apartamente în același punct gopsodăresc unde obișnuiesc să depoziteze și deșeurile menajere

În această perioadă, numeroase persoane s-au apucat să facă renovări în locuințe, fără să țină însă seama de locurile unde depozitează resturile provenite din lucrări și demolări. Chiar dacă au fost impuse reguli stricte în ceea ce privește depozitarea deșeurilor, unii ieșeni aruncă molozul din apartamente în același punct gospodăresc unde obișnuiesc să depoziteze și deșeurile menajere. Acest lucru nu numai că este ilegal, dar dă peste cap efortul susținut de un lanț de instituții și angajați în procesul de ecologizare.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 2.500 lei, pe C.C, întrucât a depozitat deșeuri rezultate din construcție lângă un punct gospodăresc”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Numeroase amenzi aplicate zilnic pentru nerespectarea curățeniei

De precizat faptul că, în data de 27.04.2020, polițiștii locali care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene au legitimat 184 de persoane și au aplicat, în urma constatărilor directe efectuate, 88 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 66.060 de lei. Dintre acestea, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de curățenie.

Comentarii
Adauga un comentariu