Local

Ieșean, trimis în judecată din cauza sclaviei! Ce acuzații îi aduc procurorii!

Publicat: 25 ian. 2020

În urma unor percheziții, procurorii ieșeni au descoperit că un fermier lua persoane fără adăpost și le obliga să lucreze la ferma lui, din comuna Ciurea. Oamenii legii spun că fermierul le lua cărțile de identitate și le bătea, iar, dacă refuzau să muncească, asmuțea câinii asupra lor. La audieri, ieșeanul de 53 de ani nu a recunoscut nimic

Un bărbat va fi nevoit să dea explicații în fața instanței, după ce anchetatorii au constatat că acesta avea sclavi! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Dan Ciobotariu, în vârstă de 53 de ani.

Acuzațiile oficiale aduse de către anchetatorii ieșeni sunt de lipsirea de libertate în mod ilegal, supunerea la muncă forțată sau obligatorie și lovirea sau alte violențe.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Angaja” persoane fără adăpost

Amintim că, în urmă cu câteva luni, după o descindere, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Ciobotariu.
Însă magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea, dispunând în cazul individului măsura arestului la domiciliu. Oamenii legii fuseseră anunțați despre faptul că individul din comuna Ciurea ar fi sechestrat o femeie și un bărbat, iar pe acesta din urmă l-ar fi lovit. Anchetatorii au constatat că individul „angaja” persoane fără adăpost pentru a lucra la o fermă din Ciurea.
La scurt timp, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul agenților din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea și luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au efectuat o percheziție domiciliară. Așa au aflat anchetatorii că individul are în localitatea Dumbrava, din comuna Ciurea, o fermă destinată creșterii de oi și vaci, acesta ocupându-se și cu comercializarea produselor lactate rezultate.

„Pentru a desfășura activitățile necesare la fermă (păscutul vacilor, al oilor, mulsul acestora, curățenie etc.), inculpatul racola persoane fără adăpost sau provenind din zone rurale, cărora le lua cărțile de identitate, după care le forța să presteze diverse activități la fermă, în sensul că le lovea cu pumnii și picioarele, asmuțea câinii asupra lor, îi amenința cu acte de violență sau îi închidea în barăci pe timpul nopții pentru a nu putea fugi. Asupra acestor persoane erau exercitate acte de violență psihică și fizică. Fiind audiat în cauză, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În cadrul dosarului, un bărbat, Mihai B., și o femeie, Ionela G., s-au constituit părți civile.loading...

Comentarii
  • Pai si Dinte Constantin de la Micedu Company, operator si hoț transportator pe ruta Popricani, Focuri, Fintinele etc tot un fel de scalvi a avut. Pai soferii fara carte de munca nu erau un fel de sclavi???

  • Din ce stiu eu, daca patronul Dinte nu își plateste salariatii atunci el trage teapa atit angajatului cat si statului prin neplata contributiilor La bugetul statului

  • Ministrul Finanţelor Publice a depus la Senat, un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale, prin care propune închisoare pentru cei care nu virează la stat contribuţiile şi impozitele datorate catre salariati….

Adauga un comentariu