Sport

Ieşeanca Andreea Verdeş a cucerit trei medalii de argint şi una de bronz la gimnastică ritmică

Publicat: 03 mai 2022
Gimnastica ritmică ieşeană continuă să strălucească în competiţii

Gimnastica ritmică ieşeană continuă să strălucească în competiţii. La Bucureşti, la cea de-a 21-a ediţie a Cupei ,,Irina Deleanu”, înscrisă în calendarul Federaţiei internaţionale de specialitate, Andreea Verdeş a cucerit trei medalii de argint la individual compus, cerc, măciuci şi una de bronz la panglică. La întrecerile desfăşurate în Sala Polivalenta din Bucureşti au participat 270 de sportive, junioare şi senioare, din 22 de ţări.

,,A fost prima mea competiţie din acest an, după o perioadă de pregătire în care în care am definitivat exerciţii noi. M-am simţit foarte bine alături de celelalte gimnaste de nivel internaţional, dar fiind şi primul concurs, şi având exerciţii în premieră, au fost ceva emoţii. Am dovedit siguranţă pe cerc, unde am obţinut şi cea mai mare notă, dar şi la măciuci.” – ne-a mărturisit Andreea Verdeş.

Federaţia Internaţională a elaborat un nou cod de punctaj, aşa cum se întâmplă după fiecare Olimpiadă.

,,Codul prevede noi exigenţe, care avantajează execuţiile tehnice de mare dificultate. Din păcate, ne-am confruntat, din nou, cu problema înălţimii reduse a sălii noastre de antrenament, faţă de cum ar fi necesar. Pentru că, la unele probe, obiectul este aruncat vertical şi până la revenire în mâinele sportivei, gimnasta trebuie să execute o secvenţă cu dificultate cât mai mare. Exerciţiile pe care le-am pregătit au ţinut cont de înălţimea sălii din Iaşi.” – ne-a spus antrenoarea Cătălina Radu.

Programul Andreeei Verdeş este unul încărcat în următoarea perioadă. La jumătatea lunii mai, gimnasta de 21 de ani va participa la întrecerile Ligii Naţionale din Spania. Luna iunie, va fi una de ,,foc”, care va debuta pe 5 iunie cu etapa de Cupă Mondială de la Pesaro (Italia). Vor urma Campionatul European de la Tel-Aviv (15-19 iunie) şi de la Jocurile Mondiale Universitare din China (27 iunie-3 iulie).

Antrenorii Cătălina Radu şi Constantin Radu vor intensifica pregătirile pentru că evoluţiile Andreei să fie cât mai aproape de perfecţiune. Ea va trebui să facă faţă în paralel şi obligaţiilor universitare, fiind studentă în anul al III-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii ,,Alexandru I.Cuza” din Iaşi.

 
Adauga un comentariu