Bzi.ro

Ieșeanul obligat de judecători să distrugă un atlas s-a împăcat cu ideea!

Publicat: 10 oct. 2019
172 Vizite 0 Comentarii

Bărbatul condamnat la doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru promovarea de mărfuri-pirat și oferirea, distribuirea, deținerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii și în scop comercial, a renunțat la apel. Curtea de Apel Iași a luat act ieri de faptul că Iulian Ioan Zub și-a retras apelul.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Iulian Zub. Anchetatorii au afirmat atunci că, în perioada ianuarie-octombrie 2015,individul a promovat mărfuri-pirat (copii ale manualului „Atlas de anatomie a omului”, Netter, edițiile a patra și cincea) pe site-urile www.tocmai.ro, respectiv www.olx.ro, oferindu-le spre vânzare și a distribuit în scop comercial un număr de nouă mărfuri-pirat (copii ale „Atlasului de anatomie a omului”, Netter, ediția a cincea), către șapte persoane fizice.

„Pe data de 11 septembrie 2015, IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice a sesizat IPJ Iași cu privire la faptul că, pe site-ul olx.ro, o persoană oferă spre vânzare cărți de medicină, protejate de drepturi de autor, editate de către SC Callisto Comexim SRL, Editura Medicală Callisto. În urma acestei informații, agenții de Poliție au contactat reprezentantul editurii, care a comunicat faptul că o angajată de-a sa, folosind un pseudonim, a comandat un Atlas de anatomie a omului (tradus în Limba română de primul) de la utilizatorul site-ului, acesta fiind un produs-pirat. De asemenea, a pus la dispoziție adresa de înaintare, precum și documentul de expediție, fiind astfel indentificat expeditorul coletului”, au precizat oamenii legii.

Conform acestora, pe 13 mai 2016, reprezentanții editurii au pus la dispoziția polițiștilor cartea-pirat comandată de la utilizatorul domeniului www.olx.ro. Prin sentința dată de prima instanță, bărbatul a fost obligat și ca, pe cheltuiala sa, să distrugă și mărfurile-pirat, respectiv atlasul amintit.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit