Prima pagină » Economic Local » Ieșeni, verificați dacă ați primit banii! Cardurile sociale, încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei înainte de Paște
Ieșeni, verificați dacă ați primit banii! Cardurile sociale, încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei înainte de Paște

Ieșeni, verificați dacă ați primit banii! Cardurile sociale, încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei înainte de Paște

22 apr. 2024, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Ieșenii primesc banii pe cardurile acordate în programul „Sprijin pentru România” 2024! Acestea vor fi alimentate, până pe 25 aprilie 2024, cu a doua tranșă, în valoare de 250 de lei. Banii se acordă o dată la două luni

Persoanele cu venituri mici primesc, în această perioadă, a doua tranșă, în valoare de 250 de lei, pe cardurile sociale. Banii sunt acordați în programul „Sprijin pentru România”, pentru produse alimentare sau mese calde. Pentru anul 2024, s-a stabilit, prin intermediul OUG nr. 115/2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, acordarea unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027.

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile, cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei, vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde, în valoare de 250 de lei, la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin cele cu venituri nete mai mici de 1.700 de lei.

Cardurile sociale ale beneficiarilor din Iași, alimentate cu 250 de lei

De asemenea, tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de două ori pe an, de pachete cu alimente, potrivit Ministerului Investițiilor și Programelor Europene (MIPE). Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale, pe suport electronic, pentru alimente şi mese calde sunt pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

De asemenea, beneficiază de cardurile sociale și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Beneficiarii au primit, și în 2023, acești bani.

Cine sunt beneficiarii care primesc banii pe carduri?

Primesc banii și familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri lunare realizate pe membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, cele monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, dar și cele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Sumele încărcate pe carduri vor putea fi utilizate 12 luni de la data încărcării lor. Cardurile pot fi folosite doar de beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar împreună cu actul de identitate. Valoarea cardurilor se va înjumătăți din 2025. Astfel, ieșenii pot verifica dacă au primit banii pe carduri.

Comentarii
  • lasati-o balta ca nu Primaria penalului da banii pe Cardurile Sociale ci e ajutor nerambursabil de la Uniunea Europeana

  • Ce vorbesti tu e altceva. Unde vezi in textul asta ca aceste carduri au treaba cu Primaria? Sau nu stii cum sa te bagi in seama, sa mai zici ceva de primar.
    Ce da primaria e altceva , vouchere se cheama. Ai internet, foloseste-l util, ciudosule.

  • sunt bani de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. deci bani de la UE! mai injurati si blamati in continuare UE, nerecunoscatorilor! vrei RO-exit ca Europa e rea, Europa ne iau resursele, ca americanii, ca Iohannis, ca USR’u e de vina, ca gay-iii de la USR, ba bla bla! mergeti la Putin atunci, dati-i un pupic in dos, va da Putin combinezon si puscoci si un sut in cur cu directia Donbass!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *