Economic Local

Ieșenii au început să depună documentele pentru sprijinul de minimis la usturoi

Publicat: 07 apr. 2020

Cultivatorii de usturoi din județ vor să obțină cei 3.000 de euro de la stat și au început să depună cererile la Direcția Agricolă Iași, fiind depuse până în prezent 5 cereri. Cultivatorii de usturoi au timp să o facă până pe data de 15 mai, în prezent aceștia demarând campania de primăvară. Actele se depun de către producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, dar și producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice pot depune documentele.

Registrul tratamentelor, obligatoriu

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp, să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafață, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii. De asemenea, trebuie să facă dovada producției realizate prin documente justificative și să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii.

Sunați la DAJ Iași pentru orice informație

Producătorii din județ trebuie să depună o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi. În anul de cerere 2020, valorificarea producției de usturoi se face în perioada 1 iulie- 20 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producției se depun la sediul DAJ Iași până la data de 27 noiembrie. Anul trecut s-au înscris în programul de minimis 9 producători din județul Iași. Cei care au nelămuriri cu privire la depunerea documentelor, în contextul crizei de coronavirus, pot suna la sediul DAJ Iași.
Adauga un comentariu