Local

Ieșenii au luat cu asalt băncile? Cozi de zeci de persoane pentru retragerea economiilor

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Ieșenii au luat cu asalt băncile Cozi de zeci de persoane pentru retragerea economiilor
Cozi interminabile la băncile din Iași

Un nou fenomen pare că se răsfrânge asupra sistemului bancar. Sunt oamenii speriați și au luat cu asalt băncile?

Astăzi, 6 noiembrie, 2023, ieșenii au mers, în număr foarte mare, la băncile din oraș pentru a retrage bani cash. Acest lucru poate veni pe fondul anunțului cu privire la limitarea plăților cash.

Oamenii au fost luați prin surprindere și de faptul că unele bănci au profitat de ocazie și au anunțat majorarea comisioanelor pentru depuneri și retrageri, lucru care i-a speriat și i-a dus direct la bancă.

Se pare că oamenii sunt conștienți de faptul că statul încearcă să controleze totul, inclusiv banii cash. Statul vrea să controleze depozitele bancare, firmele, se dorește controlul absolut al cetățeanului.

Însă asta s-a votat, oamenii au ales PNL, PSD și implicit pe Klaus Iohannis, iar acum se „culeg roadele” deciziilor cetățenilor, însă prezența oamenilor în număr cât mai mare la bancomate sau ghișee poate fi interpretat ca un răspuns din partea poporului față de măsurile impuse de guvernul Ciolacu.

Probabil a venit timpul ca românii să iasă din zona de comfort, să nu mai aștepte ca alții să le poarte bătăliile și să reacționeze față de impunerea acestei modalități de control.

De la 1 noiembrie, plăţile către persoanele juridice se vor putea face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, iar în ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei, la finalul unei zile. Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei.

Nerespectarea acestor plafoane, spune legea, se sancţionează cu amendă de 25% din suma încasată/plătită care depăşeşte plafonul.

Comentarii
Adauga un comentariu