Actualitate

Ieșenii care au nevoie de transplant pulmonar pot pleca în Franța! Ministrul Sănătății a luat decizia

Publicat: 18 feb. 2020

Ieșenii care au nevoie de transplant pulmonar și reprezintă un caz grav, complex, care nu se poate soluționa în România, vor putea merge în Franța. În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Victor Costache, a vizitat Spitalul Universitar Foch din Franța, unul dintre cele mai importante spitale din Europa. În urma întâlnirii cu reprezentanții spitalului, ministrul Sănătății a precizat că prin intermediul semnării unei colaborări, pacienții români vor putea beneficia de transplant pulmonar și, totodată, medicii români vor avea șansa de a beneficia de un schimb de experiență pentru perfecționare profesională.

„Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în România. Totodată, vom deschide un program de pregătire cu medicii francezi pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice”, a specificat ministrul Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța vor semna un Memorandum de Înțelegere pentru domeniul medical.

Adauga un comentariu