Local

Ieșenii care vor permise de conducere, sfătuiți să nu încerce să dea șpagă! Ofițerii Direcției Generale Anticorupție le-au recomandat și instructorilor auto să se ferească de ispită!

Publicat: 29 aug. 2020
Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție au sfătuit ieșenii care vor permise de conducere să nu încerce să dea șpagă
Ieșenii care vor permise de conducere au fost sfătuiți să nu dea șpagă

Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție au organizat recent mai multe acțiuni. Ieșenii care vor permise de conducere au fost sfătuiți să nu încerce să dea șpagă! Și instructorii auto au fost avertizați asupra potențialelor fapte de corupție

Ieșenii care vor permise de conducere, sfătuiți să nu încerce să dea șpagă! Acțiune organizată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție! Astfel, în luna august 2020, Serviciul Județean Anticorupție Iași, prin ofițerul de prevenire, a desfășurat 4 activități de prevenire anticorupție cu instructorii auto și cursanții școlilor de șoferi din municipiile Iași și Pașcani, județul Iași.

„În context, a fost prezentată succint structura organizatorică și competențele Direcției Generale Anticorupție, prin comparație cu atribuțiile celorlalte structuri din cadrul sistemului judiciar cu competențe în combaterea faptelor de corupție, riscurile săvârșirii infracțiunilor de corupție, modalitățile de sesizare a acestora, precum și datele de contact ale Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași. De asemenea, a fost popularizată linia telefonică gratuită, call-center-ul anticorupție 0800.806.806, unde cetățenii pot semnala faptele de corupție săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat ieri Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

Sute de ieșeni, preveniți asupra potențialelor fapte de corupție

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA) au adăugat că la întâlnirile amintite au participat 14 angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași, 210 instructori auto și 440 de cursanți ai școlilor de șoferi din municipiile Iași și Pașcani.

„Activitățile derulate sunt prevăzute în Strategia Națională Anticorupție pe perioada 2016 – 2020 și în Ordinul MAI din 15 mai 2017, privind aprobarea Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2017 – 2020, a Strategiei Naționale Anticorupție, obiectivul specific 3.8. «Creșterea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în domeniul regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor», în cadrul căruia a fost stabilită măsura 3.8.2., privind «Organizarea de campanii de informare și conștientizare a cursanților cu privire la aspectele de legalitate pe care le presupune instruirea în cadrul școlilor de șoferi precum și susținerea examenului cu structura de permise de conducere»”, a mai spus Sarmizia Fetcu.

Activitățile anticorupție cu ieșenii, desfășurate în spații deschise, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Reprezentanții DGA au adăugat că toate activitățile cu scop preventiv s-au realizat în spații deschise, respectându-se regulile de protecție a participanților și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Reamintim faptul că, la nivelul județului Iași, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Zugravi nr. 64, telefon 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail iasi.dga@mai.gov.ro, date de contact unde cetățenii pot sesiza faptele de corupție săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne”, a încheiat purtătorul de cuvânt al DGA.

Comentarii
  • De ce examenul pentru obtinerea permisului,proba traseu,NU este transparent?De ce NU sunt montate camere video fata,spate ,habitaclu?

  • Acest examen este gandit si pus in practica in RO ,tocmai pentru a fi fraudat.
    Asa ca ,povestile celor de la DGA nu tin..
    Mai bine ati vedea averile fabuloase ale examinatorilor si ale majoritatii instructorilor.!
    Sunt frati de ticalosii.

Adauga un comentariu