Local

Ieșenii continuă să se vaccineze împotriva Covid-19, chiar și după închiderea centrelor de imunizare

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii continuă să se vaccineze împotriva Covid-19 chiar și după închiderea centrelor de imunizare
Ieșenii continuă să se vaccineze împotriva Covid-19

Ieșenii continuă să se vaccineze împotriva Covid-19, chiar dacă pandemia a luat sfârșit și toate centrele de imunizare din Iași au fost închise. În cea de-a doua zi de Paște au fost administrate 7 doze de vaccin

În ciuda faptului că restricțiile Covid-19 au fost ridicate de mai bine de două luni, iar pandemia a luat sfârșit, ieșenii continuă să se imunizeze. În doar două zile, în cabinetele medicilor de familie au fost administrate 31 de doze de vaccin, 7 dintre acestea în cea de-a doua zi de Paște. Marți, 26 aprilie 2022, în cabinetele medicilor de familie au fost vaccinate 24 de ieșeni, dintre care doar 4 cu prima doză.

”Nu mai există în acest moment niciun centru de vaccinare Covid-19 deschis. Acum, ieșenii se pot imuniza doar la medicul de familie. Astfel, pe data de 25 aprilie 2022, au fost vaccinate 7 persoane. Dintre acestea, doar o persoană a primit doza 1, iar 6 persoane au primit doza 2. Cu doza 3 s-au imunizat încă 6 persoane”, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

De la începutul campaniei de imunizare și până în prezent, au fost înregistrate 477 de reacții adverse.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început la Iași în luna decembrie 2020

A trecut mai bine de un an de când primele doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns la Iași! Campania de imunizare împotriva Covid-19 a început pe data de 27 decembrie 2020, când multă lume era neîncrezătoare în privința vaccinării. De de la debutul campaniei și până ieri, 27 aprilie 2021, la Iași au fost imunizate aproximativ 700.000 de persoane. Cu greu au fost convinși ieșenii să-și administreze serul împotriva noului coronavirus.

Primul ieșean care a ales să se vaccineze a fost managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, urmat de echipa medicală din unitatea medicală. La acea vreme, în județ erau pregătite 34 de centre de vaccinare anti-COVID-19, unde ieșenii se puteau vaccina doar pe bază de programare. În prezent, în Iași nu mai funcționează niciun centru de vaccinare. Imunizarea se face doar în cabinetele medicilor de familie.

De la debutul campaniei de imunizare, aproximativ 30 la sută din populația Iașului s-a vaccinat

Aproximativ 30 la sută din populația Iașului este imunizată împotriva Covid-19. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent la Iași au fost administrate aproximativ 700 de mii de doze de vaccin. Din numărul de 921.732 de locuitori ai Iașului, ce reprezintă populația eligibilă pentru vaccinare, aproximativ 30 la sută sunt imunizați împotriva Covid-19.

Din luna decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, în județul Iași s-au vaccinat cu două doze 157.217 de persoane, iar cu schema completă de vaccinare, respectiv trei doze, 95.514 persoane. Și în prezent ieșenii continuă să se vaccineze împotriva Covid-19.

Adauga un comentariu