Eveniment-Social

Ieșenii devin tot mai implicați în colectarea selectivă a deșeurilor. Zeci de tone de electrocasnice vechi au ajuns la Centrul de Colectare DEEE Iași

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii devin tot mai implicați în colectarea selectivă a deșeurilor. Zeci de tone de electrocasnice vechi au ajuns la Centrul de Colectare DEEE Iași
Zeci de tone de deșeuri electrice și electronice au fost colectate în campania lansată de Salubris SA Iași

Campania Salubris pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice s-a încheiat ieri, 14 octombrie 2020. Ieșenii s-au debarasat de aparatele vechi și stricate, ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș sau apelând la serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice

Prin campania desfășurată de Salubris Iași, în perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020, au fost colectate și trimise la reciclare aproximativ 65.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice. În perioada campaniei desfășurate cu același scop în luna iunie 2020 s-au colectat 52.000 de kilograme de deșeuri. Peste 400 de cetățeni au solicitat telefonic informații despre acțiunile realizate pentru colectarea DEEE-urilor desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice în Iași.

„Scopul evenimentului a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil. 36 dintre participanții din Iași au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată pe 14 octombrie. În perioada evenimentului, peste 400 de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 în căutare de informații despre acțiunea de informare și colectare a DEEE desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice în Iași”, au comunicat reprezentanții Serviciului Local de Colectare Iași.

Deșeurile electrice grele sunt ridicate gratuit de către angajații Serviciului Local de Colectare Iași

Ieșenii care nu au putut transporta deșeurile electrice la unul dintre cele șapte puncte de colectare deschise în perioada campaniei au apelat la Serviciul Local de Colectare Iași. În acest mod, o echipă de doi sau trei angajați asigurau preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pe data de 14 octombrie, la o zi după finalizarea campaniei și cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, a fost organizată o tombolă. Extragerea, care a avut loc la Centrul de Colectare DEEE Iași, a inclus pe toți cei care au adus deșeurile electrice și electronice în perioada 1 septembrie-13 octombrie, iar premiile acordate celor 36 de câștigători au fost următoarele: 11 blendere, 11 mixere, 11 mașini de călcat și 3 cuptoare cu microunde digitale.

Printr-un simplu apel ieșenii pot beneficia gratuit de serviciul de colectare a deșeurilor electrice

Ieșenii care nu au participat la această acțiune de colectare pot să apeleze în continuare la serviciul gratuit prin intermediul căruia reușesc să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou. Aceștia pot suna la unul dintre numerele de telefon puse la dispoziție de Serviciul Local de Colectare Iași. În timp se va stabili ziua și intervalul orar în care va avea loc ridicarea deșeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

„Acesta este un serviciu permanent de care cetățenii din Iași pot beneficia, printr-un simplu apel la TelVerde 0800 444 800. Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde, disponibil zilnic între orele 09:00-17:00, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Iași. Împreună veți stabili ziua și intervalul orar în care va avea loc ridicarea deșeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center”, au mai menționat reprezentanții Serviciului Local de Colectare Iași.

Adauga un comentariu