Local

Ieşenii nu respectă distanţarea socială în mijloacele de transport în comun – FOTO

Publicat: 03 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieşenii nu respectă distanţarea socială în mijloacele de transport în comun - FOTO
Ieșeni într-un autobuz CTP Iași nu respectă distanțarea socială

Marţi, 3 noiembrie 2020, la ora 07.35, un călător a imortalizat momentul în care ieşenii nu respecta distanţarea socială într-un mijloc de transport în comun. În imagini se poate observa cum zeci de călători stau lipiţi unul de altul în autobuzul 28 al Companiei de Transport Public Iaşi.

Ieşenilor nu le este frică de infectarea cu noul coronavirus şi nu respecta distanţarea socială dintre persoane de cel puţin 1,5 m.

Scandal într-un autobuz CTP Iași. Un ieşean a pălmuit o femeie care nu purta mască

Scandal într-un mijloc de transport în comun ce aparţine de CTP Iași. Momente reprobabile cu un bărbat care a pălmuit o femeie care nu purta masca s-au întâmplat în cursul zilei de marţi, 27 octombrie 2020.

Se pare că întreg conflictul a pornit de la faptul că femeia, trecută de a doua vârstă, a refuzat să moarte masca în mijlocul de transport în comun

O scenă halucinantă s-a produs într-un mijloc de transport în comun din Iaşi. Un bărbat a ”sanctionat” o femeie care refuza să poarte mască. Scena s-a produs sub ochii a zeci de călători care se aflau, în acele momente, în autobuz. După un conflict iscat de faptul că femeia nu respecta reglementările în vigoare, bărbatul în cauză o loveşte pe aceasta. Totuşi, unii martori spun faptul că femeia este cea care, iniţial, l-a lovit pe bărbat.

Masca purtată incorect

Deşi pe imagini nu se poate vedea acest lucru. Totuși, dacă am fi foarte stricți putem observa că ieșeanul s-a supărat degeaba, mai ales că la rândul lui nu purta mască. Oamenii de știință au afirmat faptul ca, dacă masca de protecție este purtată necorespunzator, aceasta nu asigură deloc o protecție. În cazul de față, pe filmări se vede cum bărbatul poartă masca sub nas, deci în mod incorect.

În altă ordine de idei, oamenii legii s-au autosesizat după ce filmarea a apărut în spaţiul public. Într-un comunicat emis de IPJ Iaşi se arata că aceştia vor efectua verificări pentru a stabili întreaga situaţia de fapt, iar în urma unor concluzii, oamenii legii vor trece la sancţiuni.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, realizate într-un autobuz care s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iași, precizăm următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași s-au autosesizat și efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Românii s-au transformat în mici spioni

În timp ce pandemia se face din ce în ce mai simţită, atât la nivel local cât şi la nivel naţional, tot mai mulţi oameni s-au transformat în mici spioni. Vorbim de faptul că apelurile prin care aceştia reclama faptul că persoanele de lângă ei nu poartă mască a crescut simţitor. Totuşi, sunt unii dintre cetăţeni car, pur şi simplu, îşi toarnă vecinii care omit să poarte masca de protecţie.

În altă ordine de idei, oamenii legii fac verificări după fiecare apel de acest gen. În magazine, personalul are o grijă în plus. În magazine, situaţia este mult mai clară. La nivel de ţară există obligativitatea purtării măştii în spaţiile interioare. Orice persoană care intră într-un spaţiu comercial este obligat să folosească masca de protecţie. Din aceste considerente, personalul angajat în spaţiile comerciale au o sarcină în plus. Pe lângă faptul că, până acum, stăteau cu ochii vigelenti asupra persoanelor care aveau intenţia de a-i lăsa fără marfă, acum angajaţii au în atribuţia postului şi verificarea măştilor de protecţie.

Adauga un comentariu