Economic Local

Ieșenii pleacă în vacanța de 1 mai pe litoralul din Bulgaria. Pachetele sunt all-inclusive și mai ieftine decât în România

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii pleacă în vacanța de 1 mai pe litoralul din Bulgaria. Pachetele sunt all-inclusive și mai ieftine decât în România
Ieșenii merg în număr mare în Bulgaria, anul acesta, de 1 mai

Ieșenii pleacă în vacanța de 1 mai 2024 pe litoralul din Bulgaria. Specialiștii în turism spun că ofertele de pe litoralul din străinătate i-au convins pe turiști să aleagă Bulgaria, anul acesta, în detrimentul litoralului românesc. Un pachet all-inclusive costă, în medie, 100 de euro pe noapte

Ieșenii profită de vacanța de 1 mai și de Paște, în acest an fiind cuplate, și pleacă pe litoralul din Bulgaria, pentru care s-au vândut cele mai multe pachete.

„Noi am vândut multe pachete pe Bulgaria. Acestea costă în jur de 100 de euro/cameră/noapte, la all-inclusive. Pachetele sunt de 3 nopți, în medie, dar am vândut și vacanțe cu 4 nopți. Merg atât cupluri tinere, cât și persoane mai în vârstă sau familii formate din mai multe persoane, cum sunt părinți, copii, bunici. Petrec Paștele acolo”, spune Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You.

Sunt și situații când turiștii ieșeni pleacă pentru toată perioada vacanței, de pe 1 mai, până pe 8 mai, după Paște. Specialiștii în turism spun că ofertele de pe litoralul din străinătate i-au convins pe ieșeni să aleagă Bulgaria în detrimentul litoralului românesc. Un pachet la all-inclusive costă, în medie, 100 de euro pe noapte.

„Avem și astfel de solicitări. Prețurile sunt mai mici în Bulgaria față de litoralul românesc. Acesta este un motiv suficient pentru a-i convinge pe turiștii români să plece în afară, în această vacanță. Mulți spun că prețurile la noi sunt mari la cazare, mâncare, deci servicii, de asta au preferat litoralul bulgăresc”, spune Ioana Popa, agent de turism.

Ieșenii pleacă în vacanța de 1 mai 2024 pe litoralul din Bulgaria

Ieșenii care au ales să rămână în țară de 1 mai și de Paște merg, în număr mic, în stațiunile din Bucovina sau cele de pe litoralul românesc.

„Vorbim de foarte puține vacanțe pe litoral, pe care le-am vândut pentru 1 mai și Paște. Am mai dat ceva pachete în Bucovina, dar tot puține. Pentru Deltă nu am avut solicitări din Iași”, mai spune Ioana Popa.

Pe litoralul românesc, în Mamaia, un pachet de 5 nopți, all-inclusive, costă 5.000 de lei, aproximativ 1.000 de euro. În Bucovina, costul unui sejur de 3 zile, de Paște, poate ajunge și la 3.000 de lei, într-o pensiune cu mâncare bio, în condițiile în care prețurile la unitățile de cazare au crescut cu 15 la sută față de anul trecut. Un sejur de trei nopți în perioada Paștelui, într-o pensiune din Transilvania, poate ajunge la 1.950 de lei de persoană. Prețul include cazare cu pensiune completă, dar și acces la spa. Meniul variază de la preparate din pește și până la mâncăruri de miel sau vită.

Ce prețuri sunt la cazare în stațiunile turistice din țară?

Pe litoral, prețurile sunt cam la fel, iar un hotel de patru sau cinci stele are o ofertă de 177 de euro pe noapte, iar în stațiuni precum Vama Veche, doar cazarea, fără nimic altceva asigurat, în perioada 1 mai – Paște, poate fi între 400 și 500 de lei pe noapte. În Deltă, un sejur all-inclusive, care include și două excursii cu barca, de trei ore, poate ajunge la 1.700 de lei de persoană pentru trei zile, dar puteți găsi și cazare la 5 stele, cu totul inclus, la 300 de euro de persoană. În Maramureș, o ofertă asemănătoare ajunge la 1.500 de lei de persoană pentru întreaga vacanță, plus cină festivă și excursii la fața locului sau plimbare cu Mocănița în Vișeu de Sus. Prețurile pot ajunge și la 1.700 de lei în zonă. Sunt și ieșeni care aleg să plece pe litoralul românesc cu trenul și își caută singuri cazare, Vama Veche fiind stațiunea preferată. Ieșenii care pleacă în vacanța de 1 mai pe litoralul din Bulgaria au plătit pachetele cu cel puțin o lună înainte.

Adauga un comentariu