Economic Local

Ieșenii sunt amendați pe bandă rulantă pentru că deranjează liniștea vecinilor

Publicat: 09 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii sunt amendați pe bandă rulantă pentru că deranjează liniștea vecinilor

Probabil prea sătui de atâta stat în casă, mulți ieșeni care locuiesc la bloc provoacă scandal în apartamente, dau muzica tare sau își înjură vecinii, iar asta provoacă indignarea celorlalți locatari. Astfel, în perioada de pandemie COVID-19, oamenii legii intervin la numeroase solicitări făcute de vecinii sătui de scandalurile și zgomotele provocate de cei recalcitranți în scările de bloc. În ziua de 07.05.2020, polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în cartierele Municipiului Iași, iar multe amenzi au fost aplicate tocmai pentru deranjarea liniștii publice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul S.S., întrucât a fost depistat în timp ce tulbura liniștea locatarilor unui bloc prin strigăte și larmă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Numeroase solicitări făcute prin 112

În data de 7 mai, prin intermediul Dispeceratului Poliției Municipiului Iași, oamenii legii au fost dirijați la 10 adrese. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 135 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 36 de procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 11.290 lei.

Adauga un comentariu