International

Ieșire necontrolată a lui Biden, după scandalul documentelor confidenţiale găsite în garaj – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșire necontrolată a lui Biden după scandalul documentelor confidenţiale găsite în garaj - VIDEO
Ieșire necontrolată a lui Biden, după scandalul documentelor confidenţiale găsite în garaj

Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat de președinte al SUA și a mers în vizită în California. Liderul de la Casa Albă pare să nu ia în serios criticile care i se aduc după ce au fost găsite documente secretizate în casa sa.

Joe Biden a mers într-o vizită de lucru în California. Președintele american a fost întrebat de jurnaliști de documentele clasificate care au fost găsite în una dintre locuințele sale.

Joe Biden: „N-am niciun regret”

Liderul de la Casa Albă a spus că documentele care datează din perioada în care era vicepreședinte al SUA au fost puse într-un loc „nepotrivit”. Biden a subliniat că le-a predat imediat Arhivelor Naționale și Departamentului Justiției.

„Cred că veţi vedea că este vânt. N-am niciun regret. Am aplicat ceea ce avocaţii mi-au spus că vor fă fac. Este exact ceea ce-am făcut”, a mai adăugat președintele SUA. Joe Biden a continuat prin a spune că el cooperează cu justiția.

Ancheta în cazul lui Joe Biden

Democrații au primit critici din partea fostului președinte Donald Trump. Politicianul este și el vizat de o anchetă judiciară pentru că a pastrat cutii întregi cu documente după ce mandatul său de președinte s-a terminat, în 2021.

Primele documente clasificate din cazul lui Biden au fost găsite pe 2 noiembrie într-un fost birou al președintelui. Ulterior, avocații liderului de la Casa Albă au găsit și alte acte în garajul casei sale de la Wilmington, în Delaware. Toate documentele au fost predate ulterior Arhivelor Naționale.

Un document confidențial a fost dezvăluit de avocați la începutul lunii ianuarie. Actul a fost găsit într-o încăpere care se afla în apropierea garajului casei din Delaware. Departamentul Justiţiei a decis ca de investigaţiile în legătură cu dosarele lui Biden să se ocupe un procuror special independent, precum s-a întâmplat și în cazul lui Donald Trump. O lege din 1978 spune că toți președinții și vicepreședinții americani sunt obligați să predea, la închierea mandatului, la Arhivele Naționale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru, informează News.ro.

Adauga un comentariu