Local

Igor Dodon acuzat că minimalizează ajutorul oferit de SMURD Iaşi! Se invocă sacrificiul medicilor ieșeni

Publicat: 02 mai 2020
medici smurd imbracati
Echipe medicale SMURD Iasi pleac spre Chisinau

Acuzaţii grave în Republica Moldova. Scandalul politic are în centru ajutorul oferit de România prin intermediul SMURD Iaşi, Chişinăului. Un lider politic îl acuză pe Igor Dodon că vrea să limiteze impactul ajutorului venit de la SMURD şi din România

Igor Dodon este frustrat şi nemulţumit de mai multe aspecte

Anatol Salaru, liderul Partidului Unităţii Naţionale susţine că Igor Dodon este frustrat pentru că ministrul Afacerilor Externe nu s-a văzut cu el.

”Nemulțumit și frustrat că ministrul afacerilor externe al României nu a dorit să se vadă cu el, asemeni președintelui României, Ucrainei și altor țări, Igor Dodon a încercat pe toate căile să limiteze impactul ajutorului venit din România. Și pentru că nu prea i-a reușit a declanșat o adevărată campanie de minimalizare a efortului financiar și uman făcut de România pentru și în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova.” menţionează Anatol Salaru.

Liderul politic acuza un război întreg susţinut de mai multe ”trompete” ale administraţiei de la Chişinău

Liderul PUN explica faptul că mai multe personalităţi publice au ieşit public şi susţin faptul că ajutorul României a venit prea târziu:

” Au ieșit la rampă Bogdan Țârdea, Pascaru și alte trompete în speranța că acțiunea României de ajutorare a Republici Moldova va fi eclipsată. De departe cel mai supărat că România ajută Republica Moldova este inteligentul asimptomatic Țârdea. El susține că ajutorul din România a venit târziu. Nu l-am bănuit niciodată pe Țârdea de prea multă inteligență dar să spui, în plin vârf de pandemie, că venirea medicilor români pentru a salva vieți este întârziată sfidează nu doar bunul simț dar și logică.”

Sprijinul României vine într-un moment când resursele sistemului medical sunt pe fundul sacului

Liderul apreciază faptul că ajutorul României a venit într-un moment cheie a crizei din Republica Moldova

” Sprijinul României vine într-un moment când resursele sistemului medical sunt pe fundul sacului, când achiziționarea de medicamente este restricționată de cea mai mare parte a țărilor și, mai ales, numărul medicilor infectați a depășit numărul de 1000.”

Se invoca sacrificiul echipajului medical din cadrul SMURD Iaşi în timpul unei intervenţii în Republica Moldova

Anatol Salaru aduce în atenţia publica sutele de intervenţii făcute de SMURD Iaşi pe teritoriul României, dar şi sacrificiul făcut de echipajul medical SMURD Iaşi care a murit în timp ce transporta mai mulţi pacienţi în Republica Moldova:

” O întrebare pentru Igor Dodon și trompetele lui se impune totuși: când medicii români de la SMURD au murit încercând să salveze viețile unor cetățeni moldoveni, când SMURD-ul salvează vieți aproape zilnic în Republica Moldova tot este întârziat? Ceea ce nu înțelege Igor Dodon și trompetele lui este că România are și resurse și timp să ”joace” pe când ei nu. Noiembrie nu este chiar așa de departe iar România are o memorie instituțională extrem de mare.” conchide Anatol Salaru.

Personal medical SMURD Iaşi a plecat spre Republica Moldova

Vă aducem aminte faptul că, mai multe cadre medicale din cadrul SMURD Iaşi au plecat spre Republica Moldova pentru a-şi ajuta colegii din Chişinău. Aceştia au plecat de la Iaşi pe 30 aprilie şi vor fi urmaţi şi de un ajutor medical din partea Guvernului României.

Comentarii
  • Oai DODON ,eu ti bag in pizda mati de unde ai venit ,mai bulangiule ,cineva te ajuta si tu mai faci mofturi?
    Zi boda proste ca fratii nostri romani nu ne-au uitat ,tu nu-ti mai cere osinza ca esti un retardat de politolog prost si analfabet ,LUATE-AR-DRACU DE PROST

  • Ce sa-i ceri unui venetic cu adn de petru sau ivan cel groaznic , , care nu-i decuplat de la dosul lui putin si al titei rusesti

Adauga un comentariu