Local

Iluminat arhitectural la Palatul Roznovanu – Galerie Foto

Publicat: 18 nov. 2019

Au început lucrările pentru montarea sistemelor de iluminare la Palatul Roznovanu. Palatul Roset-Roznovanu este un monument de arhitectură, construit în deceniile 7 – 10 ale secolului XVIII-lea, în Iași.

Clădirea adăpostește actualul sediu al primăriei Iași. Impresionantă prin somptuozitate și prin fastul interioarelor, a fost construită în deceniile 7 – 10 ale sec. XVIII-lea și restaurată între anii 1830 și 1833 de către cunoscutul arhitect Gustav Freywald, cel care a proiectat și Catedrala Mitropolitană din Iași. În ansamblu, ca arhitectură dar și prin frescele interioare și statuile ce împodobeau în 1830 exteriorul, palatul aparține stilului neoclasic, cu elemente ornamentale electico-baroce.

Știre inițială: „Acest proiect contribuie la creșterea gradului de confort oferit cetățenilor municipiului, cât și pentru promovarea localității, prin creșterea numărului de vizitatori ce vor putea admira Palatul Roznovanu și de petrecere a timpului liber. Iluminatul arhitectural și-a depășit rolul de a oferi vizibilitate și siguranță, devenind o componentă esențială în planul de dezvoltare a unui oraș și o metodă excelentă de a dezvălui lumii întregi istoria și identitatea unei comunități. Proiectul privind iluminatul arhitectural al Palatului Roznovanu devine important pentru întreaga comunitate prin prisma următoarelor perspective: – culturală, susținând identitatea unică a orașului, – economică, prin creșterea gradului de atractivitate a zonei ca și destinație turistică și de business. Apare și componenta socială, ce implică comunitatea locală în redescoperirea valorilor”, se mai arată în proiectul de hotărâre.  Click aici pentru a citi continuarea

 loading...

Adauga un comentariu