Local

Iluminatul de sărbători, aprins de 1 Decembrie. Un număr uriaș de beculețe a înfrumusețat Iașul – FOTO/ VIDEO

Publicat: 01 dec. 2020
Iluminatul de sărbători la Iași

Marţi, 1 Decembrie 2020 – Ziua Naţională a României, iluminatul de sărbători a fost aprins la Iaşi. Ca în fiecare an, un copil a apăsat butonul ce a aprins sute de mii de beculeţe colorate în întreg municipiul Iaşi.

Astfel, la ora 17.00 se va aprinde în acelaşi timp şi lumina pe drapelul de pe Palatul Culturii.

Autoritatea locală a anunțat și că va aprinde iluminatul de sărbători în această seară. Nici în acest caz nu se vor organiza manifestări pe pietonalul Ștefan cel Mare și nici în Piața Unirii.

„Tot în cursul serii, vom aprinde iluminatul de sărbători împreună cu un copil, de pe o tabletă, fără a organiza vreo manifestare specifică pe pietonal. Nu-i pot opri pe ieșeni să participe la aceste evenimente, dar le spun că nu putem fi în grupuri mai mari de șase persoane. Nu vom accepta îmbulzeala, prin urmare fac apel la toți ieșenii să nu alcătuiască grupuri mari, să nu se înghesuie sau să creeze îmbulzeală, să poarte mască și să înțeleagă că pietonalul va rămâne împodobit așa până în 2021”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea va monta, în toate punctele de interes din oraș, 26 de brazi de Crăciun și 240 de brazi în ghivece.

„În privința iluminatului, nu există modificări importante. Aproximativ 1.500 de figurine prin care vom încerca să aducem atmosfera de sărbători în fiecare cartier din oraș. Nu vor fi organizate târguri, nu vor fi scene, nu vom avea grupuri de colindători. Dacă există cerere de la producătorii tradiționali, ne gândim ca, pe lângă cele de pe pietonal, să aducem câteva căsuțe în Piața Unirii, dar fără vânzare în interior și cu distanțarea de rigoare”, a mai menționat edilul municipiului Iași.

Ziua Națională a României, sărbătorită la statuia Regelui Ferdinand I

Astăzi, 1 Decembrie 2020, vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de Ziua Națională a României. Pandemia COVID-19 și restricțiile impuse de autorități au făcut ca manifestările să se desfășoare într-un cadru restrâns. Manifestările se vor desfășura în fața sediului de la Primăria Iași pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ceremonia va fi mult mai scurtă față de cele cu care erau obișnuiți ieșenii

Ieșenii nu se vor mai bucura de manifestările prilejuite de Ziua Națională a României. Ziua de astăzi, 1 Decembrie 2020, va aduce o serie de evenimente organizate în cadru restrâns în fața statuii Regelui Ferdinand I de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Manifestările vor fi restrânse, municipalitatea renunțând la organizarea paradei militare și a retragerii cu torțe. De asemenea, nu vor fi organizate târguri de Crăciun și nici spectacole.

Primăria Municipiului Iași premiază medicii aflați în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, dar și managerii spitalelor ieșene.

Comentarii
  • minciuni pisamas pe primarul pulii,am facut o tura prin tot orasul,doar centru si jumate din copou a fost aprins restu le aprinde de craciun si din nou le vechi de pe timpu lu nechita…cine stie ce fonduri pun ei pe foaie pentru iluminatul asta si ei folosesc toate vechiturile din care jumate sunt arse. rusine gunoi de primar sa te vad mort la cimitir ca ai distrus tot orasu asta in mortii matii de homosexual ii sugeai si pula lu nechita sa te tina langa el

Adauga un comentariu