Economic Local

Iluminatul public din Iași intră în modernizare! Contractul este de 3,6 milioane de euro

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iluminatul public din Iași intră în modernizare Contractul este de 36 milioane de euro

Pe data de 30 aprilie, Primăria Iași organizează o licitație privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție în cadrul proiectului „Reabilitare/modernizare/extindere, eficientizare rețea de iluminat public”. Prevederea bugetară este de 17.634.613 lei, fără TVA, aproape 6,3 milioane euro. Finanțarea este asigurată printr-un program european.

„Tema de investiție privind iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale vieții moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Lungimea sistemului de iluminat este de aproximativ 75 de kilometri

Scenariul pentru implementare prevede: modernizarea tablourilor punctelor de aprindere pentru iluminat (287 buc) și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic și moral cu unele noi, performante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune, alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren. Totodată, stâlpii de iluminat de pe șoseaua Arcu vor fi echipați cu panouri fotovoltaice. Lungimea sistemului de iluminat este de aproximativ 75 de kilometri. Lucrarea trebuie realizată în maximum 7 luni de la semnarea contractului.

Adauga un comentariu