Economic Local

Iluminatul public din Tomești va fi modernizat! Investiția este de aproape 400.000 de euro

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Iluminatul public din Tomești va fi modernizat Investiția este de aproape 400.000 de euro
Comuna Tomești va avea un sistem de luminat public modern

Nu mai puțin de 600 de aparate de tip LED vor fi montate pe stâlpii de iluminat din comuna Tomești. Investiția este estimată la 400.000 de euro. În cadrul licitației a fost depusă o singură ofertă

Primăria comunei Tomești, județul Iași, a demarat o nouă licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat din localitate. Recent, la procedură s-a prezentat asocierea Vodafone România și Urbioled SRL. A doua societatea este controlată Ana Maria Ciotîr, partenera lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu. Cuplul Ciotîr-Solcanu este cunoscut pentru sutele de contracte câștigate cu primăriile din țară, sumele învârtite fiind de ordinul milioanelor de euro. În ceea ce privește contractul de la Primăria Tomești, investiția este estimată la 1.834.315 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Beneficiile anticipate de către Autoritatea Contractantă, includ dar nu se limitează la aspecte precum: îmbunătățirea calității vieții în comunitate, îmbunătățirea situației actuale a infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de viață și a standardelor de muncă”, se arată în caietul de sarcini.

Mai multe aparate de iluminat vor fi montate în comuna Tomești

Conform proiectului, în comuna Tomești urmează să fie montate aparate de iluminat LED dotat cu telegestiune în punct luminos 22 W – 482 de bucăți, precum și aparate de iluminat LED dotat cu telegestiune în punct luminos 80 W – 218 bucăți. Echipamentele vor fi montate în termen de 10 luni de la semnarea contractului. Lucrările vor fi realizate în satele Vlădiceni, Tomești, Goruni și Chicerea.

„Ca și aparatele de iluminat, punctele de aprindere reprezintă parte componentă a sistemelor de iluminat. Având în vedere acest fapt, este necesară dotarea acestora cu un sistem de monitorizare, diagnoză și control, care să îndeplinească cel puțin următoarele funcții: aprinderea și stingerea tuturor aparatelor de iluminat, indiferent dacă acestea sunt sau nu dotate cu module de telegestiune la punct luminos, absolut necesar în condițiile în care obiectivul presupune reabilitatea și modernizarea parțială a sistemului de iluminat”, se mai arată în documentația procedurii.

În comună au fost anunțate și alte investiții.

Un nou sediu pentru Primăria Tomești

Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a demarat o nouă licitație pentru obiectivele din județul Iași. De data asta este vorba despre construirea unui nou sediu pentru Primăria Tomești. Valoarea estimată a contractului este de 8.791.078 de lei, fără TVA, aproape 1,8 milioane de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat Ungureanu Trans SRL, Conest SA, asocierea Heavy Duty Construt  – Cota Zero Construcții SRL, asocierea Obitory Construct SRL – Da Vinci Construct SRL & Proiect SRL, asocierea Con Ted Company SRL – Rimoldo Consulting Group SRL, asocierea Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL și asocierea Apollo Instal Holding SRL – Global Optim Building SRL.

Amplasamentul pe care va fi edificată noua clădire are o suprafață de 2.000 de metri pătrați, fiind identificat pe strada Profesor Petru Olteanu, nr. 159A, sat Tomești. Sediul primăriei va avea regimul de înălțime D+P+1E.

Comentarii
Adauga un comentariu