Prima pagină » National » Imagini cu doi pui de tigru siberian născuți într-o grădină zoologică din România

Imagini cu doi pui de tigru siberian născuți într-o grădină zoologică din România

18 iun. 2024, 17:20,
în National

Moment unic la grădina Zoologică din Oradea. Doi pui de tigru siberian au venit recent pe lume la parcul zoo. Evenimentul este cu atât mai important cu cât tigrii siberieni se înmulțesc extrem de greu în captivitate.

Doi pui de tigru siberian s-au născut la grădina zoologică din Oradea. Specia este extrem de rară, fiind localizată în sud-estul extrem al Rusiei şi în nord-estul Chinei. În natură mai există doar aproximativ 600 de exemplare sălbatice. Cercetătorii fac eforturi mari pentru a salva tigrii siberieni de la dispariție.

Puii veniți pe lume sunt două fetiţe şi au în jur de cinci kilograme fiecare. Momentan stau doar cu mama lor, urmând a fi lăsaţi afară, la soare, după vaccin.

Părinții celor doi pui au fost aduşi în anul 2021 de la un parc zoo din Slovacia.

Ce trebuie să știi despre tigrul siberian

Tigrul siberian, cunoscut și sub numele de tigru Amur, este cea mai mare subspecie de tigru și unul dintre cele mai impresionante animale din lume. Masculii pot atinge lungimi de până la 3.3 metri (inclusiv coada) și pot cântări între 180 și 306 kilograme. Femelele sunt mai mici, cântărind între 100 și 167 kilograme.

Blana este groasă și de culoare portocalie, cu dungi negre. În timpul iernii, blana devine mai densă pentru a-i proteja de frigul extrem. Tigrul siberian este carnivor și vânează diverse animale, inclusiv cerbi, mistreți, elani și, ocazional, urși. Este un prădător solitar și preferă să vâneze noaptea.

Femelele nasc de obicei 2-4 pui după o perioadă de gestație de aproximativ 3.5 luni. Puii rămân cu mama lor până la vârsta de 2-3 ani. În sălbăticie, tigrii siberieni pot trăi între 15 și 20 de ani, iar în captivitate, pot ajunge până la 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`