Local

Imagini cu mizeria de la restaurantul Boho Haus din centrul Iașului. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au închis unitatea – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 sept. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Imagini cu mizeria de la restaurantul Boho Haus din centrul Iașului. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au închis unitatea - FOTO VIDEO
Imagini cu mizeria de la restaurantul Boho Haus din centrul Iașului

Au fost numeroase nereguli găsite de către inspectorii ieșeni la restaurantul Boho Haus din Iași care funcţionează în centrul municipiului. Comisarii au găsit numeroase nereguli şi au decis să închidă unitatea pentru o perioadă de maximum 6 luni. De altfel, vecinii localului au depus mai multe reclamații.

Nu este pentru prima oară când restaurantul Haus are probleme. În luna martie 2022, restaurantul Boho a fost închis pentru a treia oară de inspectorii DSVSA Iași.

Restaurantul Boho Haus din centrul Iașului a fost închis după mai multe nereguli găsite de comisarii ieșeni

Comisarii ieșeni au găsit mai multe nereguli la restaurantul Boho Haus din centrul Iașului, iar autoritățile au decis să închidă unitatea alimentară. Comisarii CJPC Iași au aplicat două amenzi în valoare totală de 10.000 de lei:

„În cursul acestei săptămâni, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași a realizat o acţiune de control în urma unei sesizări, la restaurantul SC Boho Haus SRL, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu.  Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Iași au aplicat 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei și s-a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni.

În timpul controlului au fost constatate următoarele nereguli:

– utilizarea unei bucătării insalubră, cu paviment murdar și depreciat, cu resturi de mâncare și grăsimi depuse, plită negienizată, frigidere şi congelatoare murdare, cu exces de gheață, rafturi rupte, coș de gunoi fără pedală și capac.

– lipsa plaselor pentru insecte,

– utilizarea unor cuțite cu nituri, neigienizate;

– lipsa autorizaţiei de funcționare a unității de la Primărie;

– folosirea unui meniu, în restaurant, scris doar în limba engleză.” se arată în comunicatul celor de la CJPC Iași.

Restaurantul este deținut de către Abu Bader Ahmed din Israel și de către Sami Mohammad Mohammad din Iordania.

Patronul restaurnatului susținea că vecinii sunt rasiști

Cu toate că neregulile sunt evidente, în edițiile trecute, Sami Hamad Salam susţinea că este controlat pentru că este străin, iar vecinii care au depus sesizări sunt rasiști. Acesta a mai explicat faptul că jumătate din restaurantele din Iași nu au autorizație de funcționare și dacă închide, oamenii care lucrează acolo vor rămâne fără sursele de venit:

„Eu am autorizație de funcționare. Am angajați pe care trebuie să-i plătesc. Vă spun că jumătate din restaurantele din Iași funcționează fără autorizație. Eu sunt controlat pentru că nu am relații sus-puse și sunt străin, iar vecinii sunt rasiști. Am angajați de plătit, care trebuie să plătească rate, să-și întrețină familiile. Dacă închid restaurantul, pleacă toți acasă și nu mai au cu ce trăi. Nu înțeleg de ce trebuie să scrieți despre mine”, susține Sami Hamad Salam, administratorul SC Boho House SRL, din Iași.

Așadar, mizeria din restaurantul Boho Haus din centrul Iașului este una de necontestat, așa cum se poate vedea pe imaginile transmise de către comisarii de la Protecția Consumatorilor Iași. Rămâne de văzut dacă patronii vor începe să intre în legalitate și dacă vor avea condiții normale de funcționare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, restaurantul va rămâne închis.

Comentarii
Adauga un comentariu