Actualitate

Imagini de coşmar în Craiova! La spitalul din oraș s-a format o coadă de dricuri pentru a prelua morţii de COVID

Publicat: 09 nov. 2020
imagine de sus cu dricuri care preiau oamenii decedați
Dricurile care preluau moții de COVID-19 dintr-un Spital din Craiova

Imagini de coşmar într-unul dintre cele mai mari spitale din Craiova. La spitalul din oraș s-a format o coadă de dricuri. Totul are legătură cu morţii de COVID-19. Deşi este macabru, firmele de pompe funebre par să aibă, din ce în ce mai mult de muncă.

Vorbim de faptul că la spitalul din Craiova s-a format o coadă de maşini pentru a prelua morţii de COVID-19. Într-o singură zi, în Craiova au murit 15 persoane.

Imaginile cu coada de dricuri sunt confirmate

Un cetăţean din Craiova a postat două poze pe Reddit. În poze se poate observa mai multe cum există o coadă de maşini care aşteaptă să preia morţii de COVID-19 din spitalul din Craiova. După mai multe verificări, imaginile cu coada de dricuri au fost confirmate în mod oficial. Întrebat de jurnaliştii de la Gazeta de Sud dacă imaginile sunt adevărate, managerul Spitalului Judeţean Universitar din Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a confirmat veridicitatea acestora. Totuşi, managerul explica faptul că ” mortile” nu se pot programa, iar din aceste considerente, uneori se formează cozi cu maşinile specializate în a ridica persoanele care au pierdut lupta cu virusul din Wuhan.

„Nu programăm decesele… Marţi şi miercuri au fost multe decese. Fotografia a fost făcută marţi. Astăzi nu mai sunt”, a declarat managerul SJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici, pentru GdS, precizând că în ziua în care s-a realizat fotohgrafia, de la morgă celui mai mare spital din Oltenia au fost predate familiilor trupurile neînsufleţite a 15 persoane, 13 fiind pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au decedat în spital. A doua zi, miercuri, au fost înregistrate în Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova alte cinci decese, conform sursei citate.

Conform aceluiaşi manager, nu toate morţile au survenit ca urmare a infectării cu COVID-19. Acesta a explicat jurnaliştilor faptul că doar în ziua în care au fost făcute pozele, de la morga spitalului au fost ridicate 15 persoane. Totuşi, 13 dintre ele au murit de COVID-19, iar 2 persoane au avut alte cauze ale morţii.

Comentariile nu au întârziat să apară: „Ca la petrecerile cu Adi Minune.“, „Parcă nu exista covid? nu erau interes mari la mijloc?“, „Blocare pe când? Când o să fie camioane militare în fata spitalelor?“, „Până nu vezi gropi comune prin oraş n-ai de ce să te plângi“, sau „Au venit limuzinele!“ sunt doar câteva dintre ele.

Infectările cu COVID-19 sunt în creştere în România

În ultima săptămână, România a înregistrat creșteri îngrijorătoare în legătură cu infectările cu COVID-19. Aşadar, au fost trei zile în care s-a bătut orice record, atât ca număr de decese, cât şi de infectări sau persoane din Terapie Intensivă. În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri, pe teritoriul României au fost semnalate, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Rata de infectare în Dolj era, ieri, de 3.87 de cazuri la mia de locuitori.

De astăzi în România au intrat în vigoare noile măsuri de prevenție

Începând de astăzi, 9 noiembrie 2020, în vederea stopării extinderii pandemiei de coronavirus, se vor aplica noi măsuri de prevenție. Toți românii sunt obligați să poarte mască de protecție indiferent de valoarea ratei de incidență, este încurajată munca la domiciliu și decalarea programului, unitățile de învățământ preuniversitar se vor închide, activitățile desfășurându-se în mediul on-line, circulația în intervalul orar 23.00-05.00 este interzisă, fiind introdusă și declarația pe proprie răspundere, aniversările și petrecerile sunt interzise, piețele agroalimentare în aer liber se închid și magazinele se închid la ora 21.00 (cu câteva excepții). Detalii aici

Adauga un comentariu