International

Imagini dramatice cu medicii şi asistentele din Italia care îngrijesc bolnavii de coronavirus

Publicat: 18 mart. 2020

Italia trece prin clipe extrem de grele în această perioadă. Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului crește dramatic de la o zi la alta, iar medicii și asistentele sunt depășiți de situație, obosiți fizic și psihic.

Într-un videoclip făcut public pe rețelele de socializare, oameni din toate colțurile lumii au putut să vadă sacrificiul fizic al personalului medical, care se încheie cu un strigăt de ajutor adresat populației: ”Nu mai este timp!”.

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, potrivit Agerpres.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506 de la 27.980, o creştere cu 12,6%, cea mai mică rată de creştere înregistrată de la apariţia epidemiei în ţară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Adauga un comentariu