Local

Imagini pline de speranţă! Parcul Voievozilor din Alexandru este gol – VIDEO

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Imagini care ne fac să credem că apelul autorităţilor nu a rămas fără ecou. Parcul Voievozilor din Alexandru este pustiu, semn că ieşenii au înţeles că trebuie să stea în casă. Vă aducem aminte faptul că astăzi, 25 martie începând cu ora 12.00 a intrat în vigoare ordonanţa militară nr.3 care interzice deplasările.

Oameniipot merge la serviciu, la magazin pentru cumpărături de strictă necesitate sau în cazul în care trebuie să ajungă la spital, farmacie sau să îngrijească o altă persoană ce are nevoie. De asemenea, pe lângă Poliţie şi Jandarmerie, de acum pe strada vor patrula şi militarii Garnizoanei Iaşi.

Cei peste 65 de ani pot ieşi în intervalul 11-13

Cei peste 65 de ani se pot deplasa doar în intervalul 11-13. Excepţie, în cazul celor cu vârsta de peste 65 de ani, fac cei care se deplasează în interes profesional sau agricultorii. Cei aflaţi în situaţiile exceptate de la aplicarea interdicţiilor trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi legitimaţie de serviciu sau o adeverinţă de la angajator, pentru cei care nu pot lucra de acasă şi trebuie să se deplaseze la serviciu, şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru orice alte situaţii indicate în textul ordonanţei. Tot de la această oră, toate persoanele care intră în România vor fi plasate în izolare sau, după caz,în carantină.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

Adauga un comentariu