Local

Imagini spectaculoase la Iaşi! Una dintre cele mai cunoscute clădiri din zona industrială a fost aruncată în aer. Urmează să se construiască un proiect imobiliar – LIVE VIDEO DRONĂ, FOTO

Publicat: 11 nov. 2021
Imagini spectaculoase la Iaşi Una dintre cele mai cunoscute clădiri din zona industrială a fost aruncată în aer. Urmează să se construiască un proiect imobiliar - LIVE VIDEO DRONĂ FOTO
Lucrările de demolare ale platformei industriale au fost demarate în luna august 2021

Astăzi, 11 noiembrie 2021, de la ora 16.00, pavilionul administrativ (P+6) al fostei SC TOMIRIS SA va fi demolat prin implozie.

Solicitarea de a asigura măsurile de securitate a fost făcută către Inspectoratul de Poliție Județean Iași de SC Explo Arm Terminal SRL Botoșani, pentru Prime Kapital, dezvoltatorul complexului Silk District.

Lucrările de demolare ale platformei industriale au fost demarate în luna august 2021, iar construcția primelor patru clădiri a demarat recent, simultan cu începerea lucrărilor de infrastructură, a căilor de acces și a spațiilor verzi.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Traficul rutier va fi oprit la ora 16.15, iar explozia va avea loc la 16.30.

Investitorul, dezvoltatorul și operatorul imobiliar Prime Kapital, despre lucrările de construcție la Silk District

Cele 315 de apartamentele din prima fază a construcției,cuprind studiouri duble, apartamente cu 2, 3 și 4 camere, dar și unități de tip duplex sau penthouse.

“Suntem încântați că ne-am atins obiectivele comerciale încă din primele 8 săptămâni de la deschiderea biroului nostru de vânzări. Acest lucru ne confirmă, încă o dată, că viziunea și strategia de business implementate reprezintă premisa de succes în dezvoltarea proiectelor noastre”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Prin Silk District, dezvoltatorul Prime Kapital lansează un proiect mixed-use de amploare ce are la bază un concept inovativ, oferind, în completarea componentei rezidențiale, servicii și funcții secundare, pentru a crea o comunitate urbană modernă și dinamică, un viitor punct de reper al orașului. Alături de parteneri locali și internaționali, Prime Kapital a dezvoltat un concept integrat, car-free, întins pe o suprafață de circa 10 hectare, dintre care aproximativ 4 hectare vor reprezinta spații verzi și de promenadă, organizate pe principii sustenabile.

Clădirile de birouri vor avea un design modern, prietenos cu mediul, integrând cerințele pieței de după pandemia Covid-19, cerințe precum: regim de înălțime mai mic, spații de lucru întinse, iluminate natural şi bine aerisite, rețele de lifturi de mare viteză gândite astfel încât timpul mediu de aşteptare să fie de 30 de secunde și posibilitatea de a menține distanțarea socială. Totodată, fiecare etaj poate fi compartimentat în spații de birouri de la doar 250 m2 până la 6000 m2, oferind flexibilitate pentru fiecare companie în ceea ce priveşte amenajarea spațiului închiriat.

Clădirile rezidențiale pun la dispoziție peste 40 de variante unice de compartimentare ale apartamentelor, printre care unități de tip duplex cu o priveliște spectaculară asupra orașului, apartamente concepute special pentru “work from home” sau unități de tip “maisonette” la parter, cu grădini private și două intrări.Toate apartamentele dispun de ferestre mari, balcoane sau terase spațioase, iar interiorul locuințelor beneficiază de plafoane înalte, fără stâlpi sau grinzi vizibile, ce permit o amenajare interioară funcțională și estetică, oferind confort sporit viitorilor locatari.

“Atunci când dezvoltăm proiecte rezidențiale, ținem cont de importanța spațiului privat. În acest sens, proiectăm apartamente spațioase și folosim cele mai inovative soluții, încă din faza de proiectare. Totodată, alegem să lucrăm cu furnizori profesioniști, locali și internaționali și folosim materiale și finisaje de calitate superioară”, a adăugat Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Fiecare fază a proiectului va fi o micro fază complet funcțională a masterplanului, delimitată de celelalte faze prin păduri urbane. Viitorii locatari se vor bucura de avantajele din fiecare fază, cum ar fi zone comerciale și de servicii suplimentare, spații comunitare, zone verzi și acces adecvat, prin realizarea de drumuri noi și infrastructura aferentă.

Pentru primele clădiri din Silk District termenul estimativ de finalizare este finalul anului 2022.

Despre Prime Kapital Development

Prime Kapital Development este un investitor, dezvoltator și operator imobiliar axat în principal pe Europa Centrală și de Est. Echipa cuprinde peste 300 de profesioniști în domeniul imobiliar, combinând o bază multidisciplinară de competențe, incluzând departamente de: investiții, achiziții, proiectare, managementul construcțiilor, leasing, gestionarea activelor și proprietății, vânzări, marketing și finanțe.
Adauga un comentariu